2018. február 11., vasárnap

ÚJRA TÜNDÖKÖLHET A KRIPTOPÉNZ?

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.02.11.


A virtuális valutákba fektetők már korábban hozzászokhattak a nagy árfolyam-ingadozásokhoz, az elmúlt év eseményei azonban minden eddig tapasztaltnál jobban megrázták a piacot. Miközben akadtak, akik megtöbbszörözték a pénzüket, de vagyonok is elszálltak, tovább folyik a vita a kriptopénzek jövőjéről.

Egy évvel ezelőtt még 1000 dollár körüli áron adták-vették a bitcoint a főbb kereskedési platformokon, tavasszal azonban szinte sosem látott emelkedés vette a kezdetét. Ezt még a piac nyáron történt kettészakadása (hard fork), a bitcoin cash létrejötte sem akasztotta meg, októberre már négyszer ennyit is megadtak a kriptovalutáért. Október elsején például a Bitfinexen 4404 dolláron, a Bitstampon 4377 dolláron állt a jegyzés. És a java még hátra volt! Valósággal kicsinyesnek bizonyult az a Wall Street-i szakértő, aki év végére 6000 dollárt jósolt. Az árfolyam kisebb-nagyobb megingásokkal lényegében folyamatosan emelkedett, és már szűk két hónap után a lélektani határként emlegetett tízezer dollárt is átlépték az árak.

Úgy tűnt, a bitcoin előretörését nemigen lehet megállítani. Kína ugyan bejelentett – később felpuhított – korlátozásokat (ez átmenetileg meg is viselte az árfolyamot), de például az osztrák posta is közölte, hogy elfogadja, és Svájc is lehetővé tette a kriptopénzben adófizetést. Újabb lendületet adott, hogy a két nagy amerikai határidős tőzsdén a Chicago Board Options Exchange (CBOE) és a CME Group (CME) (előbbin december 10-én, utóbbin 18-án) megindították a határidős kereskedést...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.