2018. március 13., kedd

430 MILLIÓS VILLÁBAN LAKIK MATOLCSY GYÖRGY

INDEX
Szerző: RA
2018.03.13.


Egy II. kerületi, Páfrányliget utcai, "provanszi stílusúnak" hirdetett villában lakik Matolcsy György, derítette ki a 24.hu. A lap azt írta, a nemrég 430 millióért hirdetett ingatlant a jegybankelnök fiának cége, a Magyar Stratégiai Zrt. vette meg, amelyhez Matolcsy György unokatestvérének bankjától, az NHB-tól vettek fel 280 milliós jelzáloghitelt. A ház öt szobás, 470 négyzetméteres, 100 négyzetméteres garázs van hozzá, és 1300 négyzetméteres telken áll. Képeket a 24 cikkére kattintva láthat róla.

Matolcsy Ádám a lap kérdésére elismerte, hogy édesapja használja az ingatlan egy részét, és ezért bérleti díjat fizet. A válasz alapján az ingatlan másik részét a Magyar Stratégiai Zrt. munkatársai használják, a cég tevékenységének megfelelően. Az ingatlant „a cégen és édesapámon kívül más nem használja, én pedig nem lakom ott” – írta Matolcsy Ádám. A cég egyébként ingatlan adásvétellel, bérbeadással és üzemeltetéssel foglalkozik a tevékenységi körei szerint, székhelyén kívül telephelye nincs, vagyis egyedül a Párfánykert utcában van jelen.

A lap közli a villa egykori ingatlanhirdetésének szövegét is, eszerint „A Rózsadomb szélén, tökéletesen csendes nyugodt mellékutcában, erdő mellett, harapni való tiszta levegőben, néhány éve provanszi stílusban, a legnemesebb anyagokból minden részletében finoman kidolgozva épült mediterrán jellegű luxusvilla. E ház tulajdonosa, ha a napi hajsza után hazaér, mély lélegzetet kell hogy vegyen a friss erdei levegőből, és kiülhet a kerti nyugágyak egyikébe, vagy télen beülhet az elegáns nappaliban egy kényelmes fotelba a kandallóban duruzsoló tűz mellé, és úgy érezheti magát, mintha nem is Budapesten volna, hanem Svájc vagy a francia Alpok kis falujának elegáns polgárvillájában, erdei környezetben, tiszta hegyi levegőben, csendben és tökéletes nyugalomban”. ..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.