2018. március 13., kedd

ARRÓL FOG SZÓLNI A VÁLASZTÁS, HOGY EBBEN AZ ORSZÁGBAN TOLVAJ GAZEMBERBŐL ÉS HÜLYÉBŐL VAN-E TÖBB, VAGY A HAZÁJÁT SZERETŐ, BECSÜLETES, NORMÁLIS EMBERBŐL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: FORGÁCS ERZSÉBET
2018.03.13.


Azon töprengek, hogy miféle jövőt lehet hazugságokra építeni? Szerintem semmilyet. Se személyeset, se egy ország jövőjét. Márpedig a társadalom egy része erre készül. Csak azért is, dafke azokra akarja bízni a sorsát, akik hazudnak, de legalább lopnak is. Ez még nem is lenne baj, mert a saját jövőjéről mindenki maga dönt. Mindenki olyan hülye lehet, amilyen csak lenni akar. A baj az, hogy ők mindenki más jövőjéről is dönteni akarnak. Ez pedig nem csupán nem normális dolog, de életveszélyes is.

A jelenlegi kormány egy ótvaros nagy hazugságra épül. Eleve arra épült. Hazugság a Fidesz, talán csak annyi nem, hogy egykor valóban voltak fiatalok, de mára az is a múlté. Politikához annyi közük van, hogy tudják: az egyetlen mód a kormányon maradás ahhoz, hogy személyes hasznot húzzanak, hogy elképesztő vagyona tegyenek szert és ezért ne kerüljenek börtönbe. A KDNP önmagában egy nagy kamu. Soha nem jutnának be a Parlamentbe – portásként, vagy takarítóként se -, sem pedig a parlamentbe. Ha két ordas nagy hazugságot egymás mellé teszünk, abból még nem lesz igazság. Ez történt most is.

Most ez a két hazug arra készül, hogy megtartsa a hatalmat. Ehhez a társadalom egy kisebbségi részét kikiáltották többségnek (tökre, mint a bolsevikok annak idején) és most azon vergődnek, ezt a nem egészen kétmillió embert hogyan etessék meg az ótvar maszlagukkal. Jó, mindet nem kell megetetni, egy része a támogatóknak egészen pontosan tudja, miről van szó. Ők azok, akik hasznot húznak a rendszerből. És ők azok, akik ívesen szarnak rá, hogy az ő vagyonkájuk nem jöhetett volna létre, ha ennek megszerzése közben másokat nem tesznek tönkre. Andy Vajna parókakészítő, kaszinós és fánkos egészen pontosan tudja, hogy az ő milliárdos nyeresége (amúgy ezt a nyereséget tolja is külföldre, a biztonságba) családok tízezreinek tönkretétele árán keletkezik. Nem a játékfüggők családjára gondolok, hanem azokra a vendéglátósokra, akiktől elvették a játékgép üzemeltetési engedélyt, hogy Vajna zsebébe tolják az összes hasznot. Aztán nyilván risztelnek a nyereségen, ami nem kevés pénz. A trafikosok is tudják jól, hogy családok tízezreinek megélhetését vették el, amikor az orvosok, műkörmösök és táncdalénekesek nyerték el a koncessziókat. Az új földesurak is tudják, hogy a tényleges földműveseket forgatták ki a megélhetésükből. Az újsütetű nagyvállalkozók is tisztában vannak vele, hogy kis- és középvállalkozók ezreit szorítják ki a piacról és teszik tönkre őket.

A különféle állami hivatalokban, minisztériumokban tenyésző focista cimborák, gyerekkori pajtások, keresztgyerekek és szeretők a szakemberektől veszik el a helyeket. A propagandamédiában hazudozó, minden erkölcsi gátlás nélküli félanalfabéták a tényleges sajtótól szívják el a forrásokat.

Ők nyilván a jelenlegi kormány hatalomban maradását támogatják, hiszen mindent elveszíthetnek, amit az elmúlt néhány évben összegründoltak. Saját erőből, saját tehetségükkel soha nem érték volna el azt az életszínvonalat, amit a hatalom elvtelen szolgálatáért cserébe elértek.

A Fidesz szavazóbázisának nagyobbik része azonban a világon semmit nem profitál az egészből. Nekik éppen úgy hónapokat, vagy éveket kell várni egy műtétre, éppen úgy kilakoltatják, ha bajba kerül, éppen úgy nem kapnak segítséget amikor szükségük lenne rá, éppen úgy kénytelenek közmunkával beérni, ha egy zsákfaluban élnek, mint mindenki más.

Mára egyértelmű lehet bárki számára, hogy a kormánypárt(ok) erkölcstelen élősködők gyülekezete. Egészséges gondolkodású ember pontosan látja, hogy az Orbán család napvilágra került ügyei, a Rogán, Lázár família gazdagodása, Semjén Zsolt vadászkalandjai korrupcióból fakadnak. Normális országban az ilyen figurák egy napig sem tölthetnék be a hivatalukat. Magyarországon igen. És azzal kampányolnak, hogy ők, csak ők képviselik a magyar embereket, ők a nemzeti kormány...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.