2018. március 6., kedd

BARTUS LÁSZLÓ: KI AKAR ORBÁN HELYETT EGY ORBÁN NÉLKÜLI FIDESZT?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2018.03.06.


Márki-Zay Péter jelentős szerepzavarba került, amikor a hódmezővásárhelyi polgármesteri szék elnyerése után már az országos politikába is beleszólna. Néhány nap és talán közös miniszterelnök-jelöltnek is jelentkezik. Azt javasolta a Magyar Nemzet szerint, hogy legyen ellenzéki nagykoalíció. Egybeolvasztaná az MSZP-t, a cuki-náci Jobbikot és a Fidesz-barát LMP-t. Önmagát a „kiábrándult fideszesek nem létező pártjába” sorolta.

Ne legyen kétségünk, hogy a “kiábrándult fideszesek” vagy besorolnak valamelyik Fidesz-barát pártba, vagy létrehozzák rövid időn belül az Orbán nélküli Fideszüket. Na, de mi van akkor, ha mi demokraták, akik soha nem hittünk Orbánnak, akinek a pártja már 1994 után sem volt demokratikus párt, nem akarunk egy Orbán nélküli Fideszt, és csupa hétgyerekes hívő katolikus kereszténydemokrata vezetőt, aki kiábrándult? Mi nem szeretnénk a magyar identitást ezzel sem azonosítani, és nem szeretnénk olyanok lenni, mint Hódmezővásárhely. Ők lehetnek azok, de nekünk ne kelljen Rapcsák András szellemi utódainak lenni.

Orbánról és a Fideszről húsz éve lehet tudni, hogy micsoda. Aki ezt nem vette észre, aki ezt kiszolgálta, aki hitt ebben, aki hozzájárult, hogy ez a diktátor gazember ezt csinálja Magyarországból, az ne akarjon az új magyar demokrácia és az új magyar Köztársaság élére állni. Szép dolog, hogy ennyi idő után képesek voltak felismerni ezt a bűnszervezetet, és kiábrándulni belőle, de vannak itt olyanok, akik soha nem is hittek ezeknek.

Mennyivel lesz kevésbé undorító egy Orbán nélküli Fidesz? Megerősítve a Jobbikkal, mert Márky-Zay Péternek és “kiábrándult fideszes” barátainak ma már nincs más jobboldali párt, mint a Jobbik. Márky-Zay máris összeboronálná Toroczkai és társai nyilas pártját a baloldal pártjaival, és mivel a Jobbik a szélsőjobboldali és menekültellenes retorika miatt erősebb, mint bármelyik demokratikus párt, Márky-Zay máris a “nagykoalíció” élére ültetné Vonát.

Vonával együtt pedig azt a Simicskát, aki 1992 óta keseríti meg a magyarok életét, aki felnevelte és felhízlalta Orbánt, aki a G-napig százmilliós és milliárdos tételekben lopta ki ugyanúgy a közvagyont, mint Mészáros Lőrinc. Összeveszett a két maffiózó, így lett a G-nap után Simicskából “demokrata”, az undorító köpönyegforgató médiájával együtt, amely Orbán hátsó felét nyalta, majd a bandaháború után ellene fordult. Ez váltsa Orbánt?

Márky-Zay Péter szerint az állítaná helyre a “fékek és ellensúlyok rendszerét”, ha a baloldal és a Jobbik nagykoalíciót alkotna, és így ellenőrizné egymást. Tipikus fideszes gondolkodás, akinek fogalma nincs a demokráciáról. Ha nem tudná, a fékek és ellensúlyok rendszerét a hatalmi ágak szétválasztása jelenti, a független demokratikus intézmények önállósága, és nem egy nagykoalíción belüli politikai taktikázás és kamarillapolitika. Nagykoalícióval Vona hatalomra juttatása, már csak ez hiányzik.

Nagy dolog volt látni, hogy végre kaptak egy pofont Hódmezővásárhelyen ezek a bűnözők, de a demokratikus ellenzék felhőtlen örömét egy percig sem osztottam, mert egyrészt az is hazugság, hogy ez a parlamenti választásokra is adaptálható győzelem, másrészt óvakodj a volt fideszesektől. Aki 1998 után még fideszes volt, abban soha ne bízz meg, az nem lehet igazi liberális demokrata. Itt a helyi KDNP-fideszes fanok cseréltek belül valaki másra.

Lehet valaki jobboldali, ha liberális demokratikus konzervatív értékeket képviselő ember. De a Fidesz soha nem volt az. Mindig csaló, hazug, antidemokratikus, populista és korrupt párt volt, az alig rejtett antiszemitizmusával együtt. Aki ebben a pártban valaha megbízott, s aki 1994 után ezt a pártot támogatta, azzal nincs koalíció, nincs közösködés, nincs semmiféle közös alap. A kereszténydemokrácia Magyarországon politikai katolicizmust jelent, amely kifejlett formája maga az Orbán-féle tekintélyelvű, illiberális, korrupt keresztényfasizmus...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.