2018. március 4., vasárnap

ÉS AKKOR AZ ELIOS HÓDMEZŐVÁSÁRHELY LÁMPÁI ALATT VALAMI ELKEZDŐDÖTT

HVG ONLINE - GAZDASÁG
Szerző: hvg.hu
2018.03.04.



Elbukta a Fidesz a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választást, hiába ígért hatalmas fejlesztéseket; egymás után kerülnek ki az OLAF levelei Elios-ügyben; a budapesti elektromos buszok megadták magukat, ahogy megérkezett az igazi tél. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.


Bukott a Fidesz Hódmezővásárhelyen, pedig az időközi polgármester-választás előtt nagyipari mennyiségben zúdították a városra az ígéreteket. Kósa Lajos például azt mondta: bezzegváros lesz Hódmezővásárhely, az ottani fejlesztések tapasztalatait hasznosíthatják az ország többi helyén.

A legnagyobb dobás a 75 milliárd forintos tramtrain, amely Szeged belvárosáig menne, de Lázár János bejelentette azt is, hogy 37 milliárd forintból húsvétra elkészül az elkerülő út, nagyobb lesz az ipari park, és napelemparkot is létrehoznak. Hegedűs Zoltán, a vasárnapi választáson elbukott fideszes jelölt pedig azt ígérte: a helyi kerékpárút-hálózatot 117 kilométerrel bővítik. Csak a Modern Városok Programban 1,9 milliárd forintot csoportosítottak át a hódmezővásárhelyi fejlesztésekre. Az új polgármester, Márki-Zay Péter pedig megnézte a város költségvetését, és négymilliárd forint tartozást talált benne...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.