2018. március 26., hétfő

EZT KÍNÁLJÁK AZ IDŐSEBBEKNEK A PÁRTOK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem blog
2018.03.26.


Nem minden párt szán nagyobb teret programjában (már akinek van, hiszen a Fidesz-KDNP nem bíbelődik ilyesmivel) arra, pontosan milyen intézkedésekkel segítené a nyugdíjasok, a rövidesen nyugdíjba készülők helyzetét. Néhány fontos intézkedést ezzel együtt össze tudtunk hasonlítani. Hangsúlyozzuk: alapul a leírt programokat és nem a szóbeli nyilatkozatokat vettük.

Program nélkül is nagyon világosan látszik, hogy mit gondolhatnak a kormányzó pártok az idősebbekről. A rokkantnyugdíjasok „sanyargatása” (az érintetteknek aligha kell ennél részletesebben fejtegetni, miről is van szó), a korkedvezményes és a korengedményes nyugdíj megszüntetése, a járulékplafon eltörlése, valamint a nyugdíjminimum változatlanul nagyon alacsonyan tartása önmagáért beszél. Ahogy véleményünk szerint az is, hogy még a munkát vállaló idősebbekből is magánzsebeket gazdagítanának (erről részletesen itt írtunk).

Többször háborogtunk már a nyugdíjas szövetkezetnek nevezett elképesztő konstrukción (a híreket figyelők most talán a Kósa Lajos és a mesés örökség szappanopera kapcsán világosabban is a kulisszák mögé láthattak azáltal, hogy kiderült a diákszövetkezeti „tótumfaktum” és a miniszter együtt üzletelése). Elégedetten láttuk, hogy a pártok között is akadt, amelyik valamilyen formában kitér a kérdésre. Az MSZP, a Jobbik és az Együtt is közölte, hogy feloldja a nyugdíj melletti munkavégzés korlátozását (járulékkedvezményről senki sem írt). Persze nem a nyugdíjasok munkalehetősége a legfontosabb gond, de szerintünk mindenképpen jelzésértékű az, ahogy a kormány ezt az egészet kezeli...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.