2018. március 16., péntek

LANKADNI LÁTSZIK ORBÁN VARÁZSA, AZ ELLENZÉKNEK A MOZGÓSÍTÁSRA KÉNRE FÓKUSZÁLNIA

MÉRCE
Szerző: PAP SZILÁRD ISTVÁN
2018.03.16.

Ahogy várható volt, az április 8-i választások árnyékában telt az idei március 15-e. A napot a hivatalos zászlófelvonás indította, de igazából két párhuzamos békemenet robbantotta be. A kormánypárti CÖF által rendezett Békemenet a fideszes nyilatkozatokkal ellentétben nem hozta a történelmi rekordot, a Kétfarkú Kutyapárté viszont az ellenzéki megmozdulások között az élen végzett.

Mozgósításból tehát sem a Fidesz, sem az ellenzék nem vizsgázott jól. Egy széttöredezett, különböző helyeken ünneplő / demonstráló ellenzéki oldal esetében ez nem túlzottan meglepő, a Fidesznek viszont nagyobbat kellett volna gurítania, ha el akarta volna feledtetni az elmúlt hetek mélyrepülését, Hódmezővásárhelyestől, Tiboroczostól, Kósástól, Matolcsystól.

Orbán Viktor nemzeti ünnepi beszédei évről évre, március 15-ről október 23-ra egyre kevesebb újdonságot hordoznak, az idei azonban igen sikeres volt abban, hogy vegytisztára desztillálja a kormánypárti világnézetet.

Miközben a párhuzamos békemenetek – majd utánuk a Jobbik, az MSZP és szövetségeseinek tüntetése – jól mutatták, hogy az ország csöppet sem egyszínű, Orbán továbbra is úgy beszélt, mintha az egységes nép állna szemben a “globalista elittel”.

Ami nyilvánvalóan nem igaz, és a mozgósítási bravúr elmaradásával párosítva, kétségessé válik, hogy vajon elég lesz-e az országra leselkedő Soros-migráns-veszély április 8-án.

Hódmezővásárhely kivételével, az időközi választások mind azt mutatják, hogy a Fidesz mozgósítási potenciálja igen ingadozó, nem meglepő tehát, hogy Orbán az urnákhoz szólította támogatóit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.