2018. március 19., hétfő

MÁJUSIG HÚZZÁK AZ ELIOS-BOTRÁNY NYOMOZÁSÁT

MÉRCE
Szerző: CSENGEL KARINA
2018.03.19.


A Készenléti Rendőrség és a Nemzeti Nyomozó Iroda január óta nyomoz az Elios-botrány ügyében, most pedig a Pest Megyei Főügyészség bejelentette, májusig meghosszabítják a nyomozás határidejét, jelenleg az okirati bozonyítékokat gyűjtik össze.

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 2015-től vizsgálta az Orbán Viktor vejének, Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Elios Zrt. által elnyert tendereket.

Az OLAF jelentése szerint a vidéki települések közvilágítási pályázatain üzemszerűen csalhatott a vállalat: mind a 35 önkormányzati közvilágítási projektnél találtak szabálytalanságot, 17 esetben pedig egyértelműen szervezett csalási mechanizmusról van szó.

Szekszárd esetében például másfél évvel azelőtt egyeztett Tiborcz cége a fideszes polgármesterrel a város közvilágításának korszerűsítéséről, hogy az arról szóló pályázatot egyáltalán kiírták volna.

A 2012-es pályázatokat pedig már eleve úgy írták ki, hogy kizárólag az Elios feleljen meg a feltételeknek. Az OLAF azt javasolta az Európai Bizottságnak, hogy a teljes 13 milliárdos uniós támogatást vonják vissza...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.