2018. április 25., szerda

AZ AGYMOSOTTSÁG MESÉJE AVAGY A MAGYAR JELLEM - EZ AZ ORSZÁG LESZEREPELT

VÁROSI KURÍR 
- KERÍTÉSEN INNEN
Szerző: Dr. MARTIN ZOLTÁN
2018.04.25.


A Facebookon sok videó kering olyan falvak lakosairól,ahol 94-99 %-os volt a Fidesz támogatottsága a 2018-as választáson. Sorra jelennek meg az olyan kutatások is, amelyek igazolják, hogy Orbán szavazóinak döntő része alul-iskolázott és hiszi, hogy ami itt van, az maga az ingyen élet
Ilyen ” ingyen élet ” még sosem volt
Persze vannak olyanok is, azok, aki az orvosi debilitás, vagy demencia szintjén állnak. Sokan mindebből azt a következtetést szűrik le, hogy szegény, képzetlen magyart a kormánypropaganda elbutította. Egy lófaszt!

Nézem a filmeket, hallgatom a szövegeket. Nyilvánvalóan értelmes falusi ember azt nyilatkozza, hogy ” ilyen ingyen élet “, mint a Fidesz alatt van, sohasem volt még Magyarországon. Meg is indokolja. Tízezer forintos Erzsébet utalvány, közmunka stb.

Ekkor az jutott eszembe, hogy lassan harminc éve vagyok a jogi szakmában, sokat jártam bírósági épületekben. Rengeteg ilyen embert láttam polgári, és bűntető ügyekben vallomást tenni. Ha nem tudnám miről van szó, azt gondolnám, itt mindenki más hülye, vagy félreértés áldozata. Ezek a “képzetlennek” minősített emberek pontosan átlátják a helyzetüket. Olyan történeteket tudnak kitalálni pillanatok alatt saját álláspontjuk alátámasztására, hogy a Grimm testvérek azonnal Schmidt Mária díjat adományoznának nekik történeti visszaemlékezéseik jutalmául.

Már kocsma sincs, mert nincs vásárlóerő

Szóval áll az öreg a kapunál és fideszes “ingyen életről” szónokol bele a kamerába. A riport későbbi részéből kiderül, a több száz- vagy ezer lelkes faluban alig tucatnyi embernek ad összesen közmunkát az önkormányzat. Látszik,hogy dőlnek szét a házak, nincs iskola, a nyilatkozók nagy részének ruhája minimum viseletesnek minősíthető és akkor nagyon finom voltam. Már kocsma sincs, mert nincs vásárlóerő. Szóval az úr pontosan tudja, hogy nem mond igazat. De fél a polgármestertől, a Fidesz helyi helytartójától, meg a paptól. Meg a “párttól”. De itt a kamera. Nem ismerheti el, hogy gyáva és nem mer szembeszállni a felsőbbséggel, mert azt a kicsit is elvesztheti, amije van.

Nem. Gyáva nem lehet, azért kinevetnék. Inkább öntudatos hülyének tetteti magát és dicséri a rendszert. Pedig tudja, ha most izgalmában infarktust kapna, a mentő csak fél nap múlva érne oda, mire ő halott lesz. Így járt a Józsi is.

Arra van trenírozva, hogy kussoljon, ha suhog a korbács

Nem is kell kioktatni. Magától mondja a leckét. És most jön a lényeg. Amit leírtam, az nem csak a videókon látható egyszerű emberekre vonatkozik. Igaz az osztályvezető főorvosra, a kórház-igazgatóra, az ügyészre, a gazdasági vezetőre, az iskolaigazgatóra, és még folytathatnám a felsorolást. Mind, mind hallgat, nyeli a nyálát, forog a nyomra, és úgy tesz, mintha minden rendben lenne, az országos lopás, a sajtó elnyomása, a “kussrendszer” felállítása. Mert félti az állását, a gyereke jövőjét, nem akar leadni abból, ami van. De pontosan ezzel veszít el mindent.

Szóval tegyük félre az agymosottság meséjét. Ezek az emberek pontosan tudják, hogy hazudnak kifelé és önmaguknak is. De felmentjük őket az agymosottság történetével. Mert nem illik leszólni szegény falusi népet. Én viszont többre tartom őket, mint az így vélekedők.Tudom, hogy nem buták ők. De úgy gondolják, jobb hallgatni, abból nem lehet baj. És igaz ez a középosztály felső részében levő sok emberre is, akik seggnyaló, haszonlesőként dörgölőznek Orbán és kutyái seggéhez...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.