2018. április 7., szombat

EGY MINISZTERELNÖKRŐL

JÓREGGELT EURÓPA BLOG
Szerző: BENEDIKTY BÉLA
2018.04.06.


Most nem leszek népszerű. Nagyon nem. De nem baj.

Egy ország népének a mentalitására jellemző, kit kedvel. Még jellemzőbb, kiért rajong. De a legjellemzőbb, hogy ezek a rajongók kit utálnak. Egyáltalán, hogy utálnak valakit. Egyáltalán, hogy rajonganak. Ezek büdös érzemények, mert a belekből jönnek.
Elmondtam már sokszor, most még egyszer elmondom, ennek az országnak egyetlen olyan miniszterelnöke volt, aki be merte ismerni, hogy hibázott. Nem főbenjáró bűnben volt elmarasztalható, de valamit rosszul csinált. Nem ő egyedül, hanem a pártjával együtt, de vállalta ezért az egyszemélyi felelősséget. Sokféleképpen vállalta, végül még úgy is, hogy lemondott, pedig erre senki és semmi nem kényszerítette.

Ezt az embert olyanok is gyűlölik, akik nem rajongói a csúti futballistának. De én még egyetlen egytől sem hallottam, hogy miért. Mi baja van vele, mit tett miniszterelnökként, amivel kiváltotta az elutasítást, az utálatot, a gyűlöletet? Nincs válasz, vagy hülye közhelyek érkeznek, mindenekelőtt az, hogy hazudott. Ezt most nem minősítem, nem mondom el újra, amit elmondtam már sokszor.

Ezért az emberért nem lehet rajongani. Ennél nagyobb dicséretet emberről mondani aligha tudnék. Nem kell őt még szeretni sem. Elég elismerni.

Ennek az országnak a jövőjében akkor kezdek reménykedni, amikor a Magyar Rádió 2006-ban hivatalban volt elnökét perbe fogják, amiért leadta Gyurcsány Ferenc meghamisított beszédét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.