2018. április 7., szombat

SERES: AKKOR MÉG EGYSZER, MI IS A TÉT?

HVG ONLINE - ITTHON
Szerző: SERES LÁSZLÓ
2018.04.07.



Orbán Viktor kormányzása teljes zsákutca, plusz konkrét nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Vélemény.

"Hajdú Péter sosem rejtette véka alá, hogy konzervatív nézeteket vall. Mint mondja, biztos kezekben érzi a saját és családja jövőjét a mai kormány mellett." (Lokál extra)

"...számunkra az iszlám világból érkezett emberek nem fenyegetést jelentenek, hanem egy magas civilizáció képviselőiként üdvözöljük őket, és nem szégyellünk időnként tanulni sem tőlük." (Orbán Viktor, 2015)

Néhány évvel ezelőtt különös lények szállták meg Magyarországot. Szinte minden fontos poszton átvették az irányítást, és bár itt élnek közöttünk, valójában nem részesei a társadalom szövetének. Leginkább egymással kommunikálnak és üzletelnek, szabályos párhuzamos társadalmat építettek ki a szemünk láttára, külön nyelvet alkottak maguknak, nekünk, többieknek pedig egy teljesen másik, dinamikus és független Magyarország képét vetítik folyamatosan. Hátha elhisszük, hogy abban élünk.

A Fidesz-valóság főként azokra épít, akik különböző okokból kizárólag az M1-ből, a TV2-ből, az ingyenes Lokálból vagy Mészáros Lőrinc megyei lapjaiból tájékozódnak, és hiába vonatkozik rájuk a kutyapárt meglátása, hogy előbb látnak ufót, mint migránst, mégis azt hiszik, hogy itt valami élethalálharc folyik az országban, de főleg azon kívül, és a kormány - némely megbocsátható hibája dacára - hősiesen megszabadítja őket a gonosztól. Bármilyen nyomorban is tengődnek, számukra - az állampárt által merő nagyvonalúságból biztosított közmunkán kívül - az ország magyarként és keresztényként való megmaradása a tét, bármikor láttak is utoljára templomot belülről.

Ők azok, akik komolyan gondolják, hogy vasárnap "a nemzet jövőjéről" döntünk, aznap dől el, hogy "Magyarország bevándorlóország lesz-e", meg hogy ha győzne a globalista Soros-network, akkor "kötelező lenne örülni a bevándorlók áradatának." Az egyébként, hogy a nemzet jövőjéről döntünk, igaz is, csak nem pont úgy, ahogy ezek az urak keretezik.

Legkésőbb ezen a ponton illendő emlékeztetni az ellenzéki pártok és számos ballib értelmiségi stupiditására és vakságára, amelyek és akik éveken át következetesen tagadták és elbagatellizálták, hogy a milliós muszlim bevándorlás Európába igenis komoly kulturális kihívást és gazdasági problémát jelent; a kormányhoz hasonlóan bizony ők is összemosták a menedékkérőket a bevándorlás kérdésével; szarkasztikusan tagadták, hogy Európában vannak no-go zónák, csak mert a Fidesz is ezt állította. Még a minap is szervilis felhördülést váltott ki köreikben, hogy a kormány szembement korunk morális és politikai etalonjávál, az ENSZ-szel.

Ezek a polgártársaink véletlenül sem ártatlanok abban, hogy a Habony-művek ilyennyire központi témává tudta tenni a Magyarországon amúgy alig lézengő menedékesek ügyét. Ma már szerencsére könnyű a dolguk, mert annyi az állami torzítás és fake news migránsügyben, hogy könnyű hárítani azt is, amit pedig nem kéne...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.