2018. április 25., szerda

JÖN A KONTROLL: BIZTONSÁGI SZUPERKÖZPONTOT HOZOTT LÉTRE A T-SYSTEMS

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2018.04.25.


Percekben mérhető a kritikus idő a nagyvállalati rendszereket érő kibertámadások esetén. Az adatvesztés és az elszenvedett kár mértéke jelentősen csökkenthető a folyamatos rendszerfelügyelettel és a gyors beavatkozással. Ennek jegyében hozta létre a CTRL Security Operations Centert az ilyen fronton tavaly még a BKK-botrány kapcsán a hírekbe kerülő T-Systems Magyarország. A vállalat azt ígéri: a központban hét minden napján, 24 órában felügyeli ügyfelei rendszerét, megelőzve és a lehető leggyorsabban kezelve az esetleges kibertámadásokat.

Információbiztonsági jelentések szerint minden nagyvállalat volt már célpontja rosszindulatú, a saját- és az ügyféladatok megszerzésére irányuló támadásnak. Egy adatokat lopó kártékony kód akár több száz napig is meghúzódhat és rombolhat észrevétlenül az informatikai rendszerben, aminek fényében nem meglepő, hogy a rendszerbetörések 54%-ára csak hónapokkal később derül fény.

A T-Systems ennek apropóján hozta létre a CTRL Security Operations Centert, mely a szolgáltató szerint nagyobb befektetés nélkül teszi lehetővé a magyarországi vállalatok számára, hogy komoly szaktudás mellett biztonságban tudják adataikat, rendszereiket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.