2018. április 25., szerda

A POLITIKAI KÜZDELMEK SZÜKSÉGESSÉGÉRŐL

MÉRCE
Szerző: PAP SZILÁRD ISTVÁN
2018.04.25.


A választások utáni két nagy tüntetés talán legfontosabb hozadéka az volt, hogy kicsit kirángatta az embereket a teljes letargia állapotából. Közösségi megmozdulásba fordította, és ezáltal mérsékelte a reményvesztettséget. A másik elképesztően fontos hozadéka, hogy úgy tűnik, az utcán repedezik a centrális erőtér, leomlani látszik az a politikai fal, amely eltérő, sokszor egyenesen egymás ellen felépített politikai szocializációkat választ el, és egy tömegbe terel jobbikosokat a liberális és baloldali pártok támogatóival.

Mint minden ilyen újszerű fejlemény, ez is egyszerre hordoz magában jelentős potenciált és komoly veszélyeket is. Most picit az utóbbiakról szeretnék beszélni.

A közösségi médiát bejárta annak a zászlórúdnak a fényképe, amelyen egyszerre lobogott az EU-s zászló, az árpádsávos zászló, a szexuális kisebbségek elismerését szimbolizáló szivárványzászló, a roma zászló és a székely zászló is. Elég összetett szimbólum ez egy helyen, amit ki-ki a maga ízlése szerint értelmezett: voltak, akik szerint épp az Orbán-ellenes nemzeti egységet jelenítette meg, mások szerint azonban öntudatlanul épp az ellenzéki megmozdulások kakofóniájára mutatott rá...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.