2018. április 17., kedd

"LEPRÁSOK, MEGFÉLEMLÍTÉS": AZ LMP ÉS A BALOLDAL JÖVŐJÉRŐL SZÓL SALLAI ÉS HADHÁZY PÁRBAJA

HVG ONLINE
Szerző: JOÓ HAJNALKA
2018.04.17.


Nincs béke az LMP-ben Hadházy Ákos és Sallai Róbert Benedek szombati incidense óta sem. Az országos elnökség titkára – aki fellökte székével a társelnököt – a hvg.hu-nak kitartott amellett, hogy a párt visszalépett jelöltjei fizessék meg a kampánytámogatásból miattuk elbukott 150 milliót. Az LMP több elnökségi tagja és a tagság rendkívüli tisztújítással csitítaná a feszültségeket, amelyek Hadházy Ákos szerint nemcsak az LMP-re, hanem a teljes ellenzékre veszélyesek.

Róka fogta csuka helyzetébe lavírozta az LMP-t a saját alapszabálya a párt szombati etikai bizottsági ülésén történtek után.

A testület – ahogy arról beszámoltunk – a párt visszalépett képviselőinek fegyelmi ügyét tárgyalta volna, amikor az országos elnökségének titkári pozícióját betöltő (a visszalépettek ellen eljárást kezdeményező) Sallai R. Benedek rátámadt Hadházy Ákos társelnökre, aki a székével eldőlve beverte a fejét. A politikushoz mentőt kellett hívni, az ülés, illetve a meghallgatások pedig félbeszakadtak – Hadházy azóta feljelentést tett.

Az incidens után Szél Bernadett társelnök titkári posztjáról való azonnali lemondásra szólította fel Sallait, aki azonban közölte, hogy erre nem hajlandó. A párt elnöksége pedig hiába próbálja azóta is felfüggeszteni pozíciójából, az alapszabály szerint ugyanis a titkár dönti el, hogy milyen indítványok kerüljenek az elnökség elé...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.