2018. április 22., vasárnap

LEVÉL AZ ELLENZÉKI TÜNTETŐKHÖZ

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: RÁTESI MARGIT
2018.04.22.


Nem valószínű, hogy szót kaphatnék a szombatonkénti tüntetéseken, így levélben mondom el, mit gondolok.

Tisztelt honfitársaim!

Két hete hallgatom okos, megfontolt, vagy éppen indulattal teli szavaitokat. Jogos az indulat, és a vereség okainak lázas keresése.

Ne keressétek: itt vagyok. Én is voltam az, aki az elmúlt nyolc évben érveltem az ellenzéki pártok elképzelései mellett, sőt a banyatankommal elhúzgáltam a postaládákig azt a kevés szórólapot, ami mégis került. Társaim ragasztgatták a plakátokat, hogy néhányan mégis tudomást szerezhessenek arról: vagyunk itt néhányan, akiknek „nem tetszik a rendszer”. A társaim álltak az elmúlt nyolc évben minden egyes szombaton a választókerület forgalmas pontján: beszélgettek az arra haladókkal, gyűjtötték az aláírásokat a hagymázas tervek ellen, elviselték a szidalmakat. Mi mentünk nyolcadikán sötét hajnalban, hogy dagadó lábainkkal végigüljük azt a 14-15 órát a szavazóurnák mellett. Megérdemeljük(?) a megvetést, mert sokan voltunk, de nem elegen.

Mert valaki kitalálta, hogy az ellenzéket kell leváltani, nem a kormányt. Csak ámulok, hogy lehet, hogy közös ügyeink iránt felelősséget érző, tájékozott emberek képesek bekajálni ezt az álságos, hazug szöveget? Amit csak megtetéz a hamis „összefogás” követelése.

Ha az ország egyik fele kútba ugrott, és hagyta, hogy eszményeit sárba tiporják, akkor a másik felének is utána kellene ugrania?

Sokan vagyunk együtt a téren. Együtt, de nem egyformák. És ez a sokszínűség lehetne a mi legnagyobb erőnk! Nyilván éppen ezért akarják elvenni tőlünk ezt is azok, akik szerint a rend az az egyforma szürkeség, a szabadság meg az, mikor megmondják, mit szabad. Tisztelem a hódmezővásárhelyi polgármester meggyőződését, munkáját, elszántságát. De sose fogok egyetérteni azzal, hogy a közös pénzünkből fenntartott közoktatás egyetlen vallásnak, istenhitnek legyen kiszolgáltatva. Nem azért emeltem föl a szavam harminc éve, hogy az egyik világkép hegemóniáját felváltsa egy másik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.