2018. április 21., szombat

NINCS MÁS ÚT, FEL KELL JELENTENI ORBÁNÉKAT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.04.19.


A kiépülő illiberális diktatúrákkal szemben alapigazság, hogy használni kell a törvényeket és a bíróságot, amíg vannak. Magyarországon nem sikerült még a bíróságokat tökéletesen a rendszer szolgálatába állítani. A populista demagógia, az álhírek, a Rogán minisztériuma által koordinált hazugságok, rágalmak azért működhetnek, mert az érintettek nem tesznek feljelentést ellene.

A Helsinki Bizottság, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet és mások esetei bizonyítják, hogy a kormányzati propaganda hazugságai ellen feljelentést kell tenni, és a bíróságokon kell kimondatni, hogy azok hazugságok. A sajtószabadság korlátozása után nem lehet arra számítani, hogy a sajtó informálja és felvilágosítja az embereket az igazságról. A bíróságok lehetnek az igazság és törvényesség utolsó bástyái, amíg a részleges szabadságuk létezik.

Soros György óriási hibát követ el azzal (ahogyan az alapítványai és a kedvezményezttjei nagyobb része is), hogy nem perel. Nem perelik be az összes szemenszedett hazugságért ezt a bűnszervezetet. A legképtelenebb állítások miatt sem perelnek sokan, nem használják a jogállam még el nem pusztított részét sem, hogy a propaganda hazugságait leleplezzék...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.