2018. április 5., csütörtök

TI NE HIVATKOZZATOK JÉZUSRA, MERT Ő LEKÖPNE BENNETEKET

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ
Szerző: Swan Edgar
2018.04.04.


"A másik oldalon pedig csak mi állunk és az akarat. Hogy meg akarunk maradni annak, amik voltunk s amik vagyunk. Hogy úgy akarjuk továbbadni ezt az országot az ivadékainknak, ahogy az őseinktől megörököltük. Ebben itt és most nincs alku. Mert már Dobó István is megmondta: „A haza nem eladó!”." (Bayer Zsolt)

Dobó István Soros György ellen. Az országot megszállt fideszesek mindenki ellen. Azok és ezek. Ők és mi. Nincsen más, csak ez.

A vénülő, széthízott kisember örök bánata, hogy nem lehet nagy hadvezér, sem óriási ország nagyhatalmú vezetője, nem lehet jelentős szereplő a nagyszínpadon. A nyolcadik alabárdos, ez a szerep jutott neki, mert nincs tehetsége máshoz. De vannak statiszták, akik nála is tehetségtelenebbek, számukra a nyolcadik alabárdos főszereplő, irigyelni való figura, elérhetetlen álom. Lesik a mozdulatait, mert tőle függ az ő kis szerepük.

Vagytok ti, a felvásárolt földjeitekkel, a kastélyaitokkal, a gyerekeitek nevére íratott vagyonotokkal, a disznótelepeitekkel, a külföldi rendszámos terepjáróitokkal, a flekkenként fizetett hazugságaitokkal, az üvöltve reklámozott hitetekkel, a trafikjaitokkal, kaszinóitokkal, szállodáitokkal, külföldön dugdosott bankszámláitokkal, bunkósbotként használt rendőrségetekkel, az érdekeiteket szolgáló ügyészségetekkel, bíróságaitokkal, adóhatóságotokkal. Vagytok ti, a közpénzből összelopott médiátokkal, a kitalált ellenségeitekkel, a hamisított statisztikáitokkal, a harsány röhögésetekkel, a hazugságaitokkal. Vagytok ti, a lebutított, megfélemlített, becsapott szavazóitokkal.

És vagyunk mi, az igazságainkkal. A színházaitokból kitiltott színészeinkkel, a külföldre menekült gyerekeinkkel, a betört fejünkkel.

És mégis ti rettegtek, nem mi félünk.

Vagytok ti a náci eszméitekkel, a keresztény fehér ember felsőbbrendűségével, vagytok ti a fehér kámzsáitokban, az égő keresztjeitekkel. Tiétek az ország, a hatalom és a vallás. Csak egy dolog nem a tiétek. Az igazság.

Vagytok ti a békemenetetekkel, a hitoktatásotokkal, a gyűlöletetekkel, a hazugságaitokkal és a rettegésetekkel.

Vagyunk mi, az élhető élet vágyával, a szabadság eszméivel. És az elszántsággal, hogy elsöprünk benneteket, mert nekünk, a mi gyermekeinknek is joga van az élethez.

Ti ne hivatkozzatok Dobó Istvánra, mert leköpne benneteket. És ne hivatkozzatok Jézusra, mert leköpne benneteket. Ne hazudjátok, hogy az országért teszitek, amit tesztek. Az ország azokból a falvakból áll, ahol csak közmunka van, akinek van, ahol nincs orvos, nincs gyógyszertár, nincs posta, nincs bolt. Ezekért a falvakért semmit nem tettetek.

Az ország a rokkantakból áll, akiket kilöktetek a rendszerből, hogy éhen haljanak. Az ország a betegekből áll, akik nem jutnak ellátáshoz. Az ország a gyerekekből áll, akik éhesen kelnek, éhesen fekszenek és esélyük sincs arra, hogy kitörjenek az öröklött nyomorból. Az ország az ellátás nélkül, magányosan, nyomorultul vegetáló öregekből áll. Az ország az eltaposott egzisztenciákból, derékba tört karrierekből, megalázott tömegekből áll. És az ország értelmiségiekből áll, gondolkodókból, írókból, zenészekből, akik közül egy sincs a környezetetekben.

Ez az ország cigányokból áll, akiket ti eszközként használtok, aztán eldobtok, mint egy elnyűtt zoknit. Ez az ország zsidókból áll és melegekből, fiatalokból és öregekből, nőkből és férfiakból, akikért soha, semmit nem tettetek.

Az országért ti semmit nem tettetek. Most sem az országért aggódtok, csakis a szerkesztőségi székeitekért, a bőven csorgó reklámbevételért, a sofőr-vezette luxusautóért, a kiemelt fizetésért, az érinthetetlenségért, a hatalomért, az összeharácsolt javakért.

Ti az ivadékaitoknak akarjátok örökíteni az országot. Holott az nem a tiétek. A miénk is.

Mi a gyermekeinknek akarunk egy élhető helyet, ami a hazájuk. Olyan helyet, ahol a bíróság a jogot szolgálja, nem egy pártot, ahol a hatóságok a törvényt szolgálják, nem néhány ember érdekeit, ahol mindenki számára jut hely, ahol senkit nem érdekel a másik vallása, politikai nézetei, kizárólag csak az emberi és szakmai minősége, ahol szorgalommal, kitartással bárki célba érhet, ahol egyetlen politikus, vagy politikai kegyenc sem több a törvény előtt, mint a legszegényebb közmunkás.

Ti az ivadékaitokra akarjátok örökíteni mindazt, amit összeharácsoltatok az eltorzított jog, a megerőszakolt vallás és rettegésre és tudatlanságra fogékony híveitek segítségével.

Mi vissza fogjuk venni tőletek azt, ami minket illet.

Egy valami megmarad sokáig, mert az a ti bűnötök, a ti művetek.

Megmarad a MI és a Ti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.