2018. május 16., szerda

A III/III-AS MORVAY PERT VESZÍTETT BARTUS LÁSZLÓVAL SZEMBEN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.05.16.


Nem véletlen, hogy az Orbán-banda a bíróságok önállóságának felszámolására készül, mert ez az egyetlen hatalmi ág, mely a Fidesz által elfoglalt pontokon túl tartja magát a szakmai és etikai követelményekhez, és az önkényuralomtól független ítéleteket hoz. Ennek egyik újabb bizonyítéka a Győri Ítélőtábla másodfokú ítélete, amelyben megsemmisítette az első fokon eljárt Tatabányai Törvényszék ítéletét, és teljes egészében elutasította Morvay Péter, a “Hartmann László” fedőnevű volt III/III-as ügynök Bartus László újságíró elleni keresetét.

Morvay keresete önmagában is igazi ügynöki munka volt, maga a perbeli cikk pedig arról szólt, hogy a HVG Morvay jelenlegi ügynöki jellegű munkájának köszönhetően lett Kálmán Olga ügyében a Hit Gyülekezete szócsöve. A perben Bartus László többször kifejtette, hogy a Hetek című gyülekezeti propagandakiadvány “rovatvezetője”, az ATV “szakértője”, III/III-as múltját megszépítő Morvay nem újságíró, soha nem is volt az, a gyülekezeti propaganda médián kívül soha nem is dolgozott valódi sajtóban. Morvay ügynöki jellegű munkát végez, aki volt III/III-as tartótisztjét Németh Sándorra, a Hit Gyülekezete vezetőjére cserélte. Ezt nevezte ő időnként “megtérésnek”.

Maga a per a józan ész és a normalitás elleni brutális támadás volt, amelyben Morvay egy szöveget a cikk egészéből kiragadva önkényesen kiforgatott, és olyan jelentéssel ruházott fel, mintha Bartus László azt írta volna, hogy ő volt az utolsó távozó a III/III-ból. Holott a szöveg azt jelentette, hogy ő az utolsó volt III/III-as ügynök, aki ma aktív ügynöki jellegű munkát végez. Kiss Csaba, a Tatabányai Törvényszék bírája által vezetett első fokú eljárás hemzsegett az eljárási hibáktól, a bíró az ítéletében a perbeli szöveget is meghamisította, és olyan mondatról hozott Bartus Lászlóval szemben ítéletet, ami nem is volt a cikkben. Bartus László régi barátja, a jogi védelmét ellátó ügyvéd kiváló munkájának eredménye, hogy a sok hazugságból kihámozta az igazságot.

Kiss Csaba futurisztikus tárgyalásvezetése olyan kafkai világot teremtett, melynek az ítélet méltó befejezése volt, melyben olyan jogtörténeti gyöngyszemek találhatók, miszerint az ügy megítéléséhez nem volt szükség az Alperes meghallgatására, amely szöveget Bartus László a fellebbezésében javasolt a Tatabányai Törvényszék homlokzatára kiírni. Morvayról a per során kiderült, hogy mind a beszervezését, mind a hálózatból való távozását, mind a távozása következményét tekintve hazudott a bíróságon, amit Bartus László bebizonyított, de az első fokú bíróság elsiklott ilyen apróságok fölött. Morvay például azt hazudta, hogy a III/III-ból való távozása miatt kirúgták a Közgázról, miközben ő maga halasztott...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.