2018. május 29., kedd

ALFÖLDI: A POFÁZÁSON KÍVÜL KELL VALAMIT CSINÁLNI

INDEX
Szerző: LIBOR ANITA
2018.05.28. 


Alföldi Róbert volt Veiszer Alinda utolsó vendége a Hír TV-n: kedd este kerül adásba az utolsó Alinda műsor, ebben Alföldi Róbert a műsorvezető, ő kérdezi Alindát. A felállás nem csak ezért érdekes, hanem azért is, mert Alföldi korábban kijelentette, hogy nem hajlandó elmenni a Hír TV műsorába.

Akkor azt mondta, Veiszer Alinda téved, amikor azt gondolja, hogy ő azért nem megy el hozzá a Hír TV-be, mert meg van sértődve, mint ahogyan a műsorvezető gondolta korábban.„Én nem haragszom, és nem megsértődve vagyok. Egy nagyon egyszerű dologról van szó: ez a televízió nem azért változott meg, mert belátták, hogy amit korábban csináltak, az rossz volt, hanem mert a tulaj kiesett a pikszisből.”

A helyzet azonban ismét változott, amikor a választások után a szóbanforgó tulajdonos Simicska Lajos felszámolta a médiabirodalmát, bezárta a Lánchíd Rádiót, a Magyar Nemzetet, eladásra kínálja a Heti Választ, és sokakat elküldött a Hír TV-ből, többek között Veiszer Alindát is. Alföldi, aki maga is számos hasonló történeten van túl (Bárka Színház, Nemzeti Színház) három év után elfogadta a meghívást, és Alindát kérdezte, de közben sokat beszélt magáról is.

A színész az ügy miatt nem mondott igent: "mondjuk szépen, hogy végetért a szerződésed, mondjuk nem szépen: elzavarnak. Hogy megszűnik valami fontos. Hogy megszűnik egy műsor." Alföldi beszélt arról, hogy neki milyen fontos volt az, hogy érte is kiálltak rengetegen, ezt nagyon fontos visszaigazolásnak tartotta, hogy 15 ezer ember elment a Nemzetihez, és hogy órákig tartó sorokban álltak az emberek, hogy jegyet váltsanak az előadásaira. Ezt a szolidarítást hiányolta a szakmából és saját magából is, amikor Schilling Árpád nemrég elhagyta az országot. "Egy ilyen gesztus nagyon meg tudja erősíteni az embert abban, hogy itt itthon van. Kiabálni kellett volna, össze kellett volna mindenkit szedni, levelet kellett volna írni a Süsünek, hogy ne menj el. És alá kellett volna mindannyiunknak írni. Emberileg ez fontos lett volna."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése