2018. május 29., kedd

MEGNÉZTÜK HOGYAN ÁLL A KORMÁNY VÁRBA KÖLTÖZÉSE, RÁNK SZÁLLTAK A RENDŐRÖK

HVG ONLINE - ITTHON
Szerző: DERCSÉNYI DÁVID
2018.05.29. 


A demokrácia ünnepe lesz, ha felköltözik a budai Várba a kormány, mondta Kövér László, és erre Gulyás Gergely szerint hamarosan sor is kerül. Megnéztük, hol tartanak ma a fejlesztések: Orbán Miniszterelnöksége el tud készülni 2018-ban, de a többinél még egy kapavágás sem történt. Tanulság? Több is van. Például aki túlságosan kíváncsi Orbán új irodájára, rendőrök között találja magát.

Egy éven belül a budai Várba költözik a kormány, azaz a Miniszterelnökség és az NGM, valamint a Belügyminisztérium, jelentette be Gulyás Gergely élete első Kormányinfóján. És Kövér László házelnök is úgy látta, a demokrácia nagy ünnepe lesz a kormány Várba költözése, mert az, hogy most a Parlamenttől nem válik el a kormány hely tekintetében, nem jó, a végrehajtó és a törvényhozó ágnak szét kell válnia a fizikai térben is. És hova máshova költözhetne a kormány, mint fel a Várba, tehető fel a kérdés.

A minisztériumok Várba költöztetése régóta téma, 2015 végétől szó van róla, hogy néhány minisztérium Budára települ, köztük Orbán Viktor és a Miniszterelnökség. Elmentünk a Várba, hogy megnézzük, hogyan állnak ma a fejlesztések.

Az Unesco jóváhagyásával épülő terasszal a Karmelita-kolostorba költöző Miniszterelnökség áll a legjobban, és ahogy a hvg.hu munkatársai maguk is megbizonyosodtak róla, ide 2018-ban valóban beköltözhet Orbán, és megkezdheti munkáját a maga egymilliárdos irodájában...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.