2018. május 20., vasárnap

ÉS AKKOR MÉSZÁROS TURULJA NEM KAPKOD A MIGRÁNSOK ELDOBÁLT SZENDVICSEI UTÁN

HVG ONLINE / GAZDASÁG
Szerző: hvg.hu
2018.05.20.


Megalakult az új kormány, migránsok eldobott szendvicseivel riogatják a sertéspestis miatt aggódókat, a Balatonon nagy drágulás várható az idei szezonban. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Hivatalosan is megalakult a negyedik Orbán-kormány. A miniszterek kinevezését pénteken szavazta meg a parlament fideszes többsége, előbb azonban két nap azzal telt el, hogy az új kormánytagokat faggatták a parlamenti bizottságok. Itt aztán volt miből válogatni, amikor erős mondatokat kerestünk.

Varga Mihály például arról beszélt, hogy nem törlik el a kamarai díjakat, Süli János pedig azt állította, hogy még mindig nem biztos Paks II. megépítése. Palkovics László szerint nem kirívó a magyar elvándorlás, Bártfai-Mager Andrea a magánélet szentsége miatt azt kérte, ne kérdezzék arról, hogy a címére bejegyeztek egy az államot lehúzó céghálót, Gulyás Gergely pedig az EU sírásóinak nevezte a magyar kormánnyal szemben kritikus Sargentini-jelentés íróit.

Igazán nagy figyelmet Trócsányi László és Nagy István kapott. Az igazságügy-miniszter közölte, hogy nem csatlakozunk az európai ügyészséghez, mert az fölösleges. A leendő agrárminiszter sem kispályázott, ő egyenesen azzal állt elő: azért van sertéspestis, mert egy migráns vagy vendégmunkás eldobott egy szendvicset...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.