2018. május 14., hétfő

KARAFIÁTH: A PUSZTÍTÓ BASZDÜH - A FÉRFI KAPJA MEG AMI JÁR NEKI, KÜLÖNBEN BAJ LESZ? VÉLEMÉNY

24.HU - POSZT ITT
Szerző: KARAFIÁTH ORSOLYA
2018.05.13.


Nem tudom elképzelni, hová silányíthatjuk még a szexualitást. Az egész mintha egy nyilvánvalóan sérült ember, Alek Minassian, az áprilisban történt torontói gázolásos merénylő posztjából indult volna, de szerintem egy sokkal régebben elindult folyamat betetőzéséről beszélünk. Alek a végzetes tette előtt azt posztolta az fb-n, hogy kezdődik az ‘incel (involuntarily celibate – nem önkéntes cölibátus) felkelés’. Erre a bejegyzésre hivatkozik, illetve ezzel takarózik Robin Hanson neves amerikai közgazdász, hogy védje az ő szintén elhíresült posztját, miszerint 

a szex terén a javak újraelosztására lenne szükség, vagyis hogy a férfi kapja meg végre, ami jár neki, különben, látjuk, baj lesz.

Óriási vihart kavart világszerte a téma, se szeri, se száma a hozzászólásoknak. Alaposan beolvasnak a hímsovinisztáknak, külön kiemelve az alapkérdést, hogy de mégis, ebben a rendszerben mi a helyzet a nőkkel? (Azon kívül, hogy gyakorlatilag kiszolgálószemélyzetként tekintenek rájuk.)

A nőkkel, akiknek ráadásul sokkalta és többszörösen rosszabb a helyzetük ilyen téren is. Ha netán nem felelnek meg a nőkről alkotott sztereotip képnek, nem azok a bájos kis alárendeltek, akkor még mindig megkapják a jó macsó szövegeket:

"Ez nem nő, ez egy pasi! Egy fadarab, az oroszlán is sírva enné meg. Azért ilyen szigorú, azért ilyen engesztelhetetlen, mert frusztrált, egy ilyen rusnya darab nem kell senkinek."

Ráadásul a nőknél, még ha létre jön is az aktus, az sem garancia semmire, hiszen technikailag okés a dolog akkor is, ha a nő frigid, és igen sok esetben a nő – hogy a férfi kedvében járjon – megjátssza az orgazmust. Ami hosszú távon súlyos lelki zavart okozhat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.