2018. május 14., hétfő

MAGYAR GYŰLÖLETKAMPÁNY HATÁRÁTKELŐ SZEMMEL

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Hanna
2018.05.14.


Többen írtátok már, mennyire meglepő volt hazalátogatáskor megtapasztalni azt, ami Magyarországon folyik. Az alábbi posztot Hanna küldte még a választás előtt, de úgy gondoltam, érdemesebb várni vele kicsit – sajnos aktualitását nem vesztette el.

„Húsvét előtt a választási hajrá kellős közepén otthon jártam. Sejtettem, hogy a politika valamilyen szinten felbukkan majd a beszélgetésekben, de végül sokkolt az, amit tapasztaltam.

A gyűlöletkampány elérte célját. A következőkben elmesélek pár beszélgetést, ami lezajlott.

Vasárnap kora este a belvárosban haladtam a helyi busszal, amin összetalálkoztam egy rég látott idős ismerős bácsival.

- Szia! Téged is lehet látni itthon?
- Igen, hazajövök látogatóba.
- És aztán milyen kint Angliában, jól vagy?
- Köszönöm, nem panaszkodhatom
- Na és a migránsok???

Egy picit bambán néztem és tovább mosolyogtam ismerősöm arcába. De közben elkezdtem belülről forrni. Elnézést, mi köze van az angliai életemnek az otthoni plakátkampányhoz. És csak azért mert külföldön élek, mit jön valaki nekem a migránsokkal?

Nagyon bepöccentem. A fenébe is, hát én is migráns vagyok Angliában. Nem? Szóval mit migránsoznak nekem egy Angliában élő migránsnak?

Azt kérdezi valaki, hogy mi van a migránsokkal itt kint. Hát köszönöm, bejelentve dolgozom, több száz fontot adózom havonta, tiszta az erkölcsi bizonyítványom is. Soha semmi problémát nem okoztam Londonban senkinek sem.

Egy nap sem telt el, hétfőn reggel egy másik ismerősömmel, egy középkorú úrral futottam össze.

- Téged is lehet látni itthon?
- Hazajöttem látogatóba
- És aztán béke van-e Londonban?
- Nem lőnek, nem háborús zónában élek.
- Na és a migránsok?

Remélem a nézésem nem árulta el, hogy a fejem éppen felrobbanni készült a hülyeség hallatára. Emésztenem kellett a hallottakat. Londonban béke van-e? Miről beszélünk?

Most komolyan, mintha Szíriában élnék, vagy mi ez az abnormális felvetés? Mi köze van egyáltalán a múltkori menekültáradnak ahhoz, és hogy akkor lőnének mára a migránsok Londonban?

Megint csak nyomatékosítanom kell magam, hogy én is migráns vagyok egyébként Londonban. És az itt élő migráns lengyelek millió, a több százezer magyar és spanyol, stb. nem lő egymásra.

Nagyon szomorúan tapasztaltam, hogy azon ismerőseim, akik soha nem éltek külföldön, nincsenek nem magyar barátaik/ismerőseik, s az elmúlt 10 évben maximum a horvát vagy görög tengerpartra jutottak le, mint külföld, elhisznek bármit.

Sőt, nem hogy elhiszik, de egyenesen tovább szőnek egy történetet a fejükben. Egy valótlanságot tartanak valósnak. És ezért lyukadunk ki olyan elméletekhez, hogy Londonban már háborús a hangulat, mert bejöttek a migránsok. Meg hát a hanyatló és fertőben úszó nyugaton dolgozom szerintük.

Zárásként megjegyzem, hogy nem támogatom az illegális bevándorlást, de a kollektív migránsozás az nagyon böki a csőröm. Azt is el kell mesélnem, hogy én éltem 9 hónapot egy olyan paneltelepen, ahol mindenféle vallású és kultúrájú embert élt együtt. A 9 hónap alatt nem történt semmilyen negatív atrocitás, ami engem személyesen sértett/bántott volna.

De migránsozzunk bátran! Vagy inkább tájékozódjunk…”

Ha érdekelnek Hanna írásai, akkor látogass el a blogjára!

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.