2018. május 11., péntek

MIÉRT JÓ KOLUMBIÁBAN ÉLNI?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Péter
2018.05.11.


Még mindig nem ér véget a Tíz dolog-sorozat (eddigi részeit itt olvashatod el), ezúttal tényleg a világ másik végére megyünk, egyenesen Kolumbiába, ahonnan ismét Péter jelentkezik. Nem csak pozitívumokkal, hanem egy pár nemszeretem dologgal is. (És persze képekkel, amit ezúton köszönök neki.)

"Korábban írtam már pár bevezető cikket Kolumbiáról, ezért gondoltam eljött az idő, hogy elmeséljem az általam leginkább kedvelt dolgokat – kiegészítve a végén pár negatívummal.

Az emberek


Erről sok helyen lehet olvasni, de tényleg a kolumbiai emberek rendkívül kedvesek. Számomra még mindig meglepetés, hogy a bolti pénztárostól kezdve a buszsofőrön át a biztonsági őrig mindenki tisztelettudó és segítőkész – és lám, ez nem csak azon múlik, hogy mennyire fizetik meg ezeket a szakmákat (Kolumbiában semennyire), hanem csakis pozitív mentalitás kérdése.

Trópusi gyümölcsök és az avokádó

Magyarországon nem tartoztam a gyümölcsimádó emberek közé, pedig otthon is remek idénygyümölcseink vannak. Itt viszont minden utcasarkon / boltban / étteremben a választék elképesztő, szóval még én is rászoktam, hogy mindennap fogyasztok gyümölcsöt/friss gyümölcslevet és a kihagyhatatlan avokádót, ami sokszor 5-ször akkora, mint a magyar boltokban kapható kistestvére..


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.