2018. május 31., csütörtök

TOTROCZKAI: VÉRES LESZÁMOLÁS ZAJLIK, A KILÉPŐ JOBBIKOSOKKAL SAJÁT FRAKCIÓNK LEHET

ZOOM
Szerző: KOVÁCS ISTVÁN
2018.05.31.


Tovább szélesedett a szakadék Dúró Dóra frakcióból való kizárásával a Mi Magunk platform és a Jobbik elnöksége között. Amíg Mirkóczki Ádám természetes folyamatról beszélt portálunknak, addig Toroczkai László már egy külön parlamenti frakcióról.

A Jobbik válsága onnan datálható, hogy Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere május 22-én bejelentette: miután alulmaradt az elnökségért folytatott harcban, több polgármesterrel együtt létrehozta a Mi Magunk platformot” a párton belül. A parlamenti frakcióból Dúró Dóra egyedüliként csatlakozott hozzájuk. Mivel a párt alapszabálya szerint nem lehet platform a Jobbikon belül, egyenes út vezetett Dúró keddi kizárásához, ami – forrásaink szerint – félreérthetetlen üzenet azoknak a frakciótagoknak is, akik hasonlóképpen gondolkodnak, mint a kitett képviselő, ám nyilvánosan (még) nem artikulálták álláspontjukat. Toroczkai László nem sokkal később reagált a Facebookon az eseményekre: „Dúró Dóra a mai napig arról beszélt, hogy a Jobbikot egyben kell tartani, mert az ő élete is ennek a mozgalomnak a részévé vált. Mától nincs értelme többet erről beszélni.” (Dúró szerdán közölte, kész visszaadni a mandátumát, mire a Jobbik vissza is kérte azt; az eljárást a politikus a Facebook-oldalán és a HírTV-ben is kritizálta.)

Radikálisok kontra néppártosodók

A Zoom.hu megkereste Toroczkait, hogy iménti összegzése akkor most konkrétan mit is jelent, kivált, mert június 23-ára zászlóbontást hirdetett meg a Mi Magunk. A polgármester elmondta, hogy Dúró Dóra kizárása a Jobbik elnökségének „véres leszámolása”, ami eddig a színfalak mögött zajlott. Az elnökség döntése nyilvánvalóvá tette, hogy nem tűri meg a párton belüli szerveződést, Dúró Dóra hiába mondta el, hogy a Jobbikon belül képzeli el a munkáját és hiába igyekezett ehhez a végletekig ragaszkodni.

„Az, amit vele tettek, világossá teszi, hogy le akarnak velünk számolni.”

Toroczkai azt is elmondta: mindent elkövetnek azért, hogy őt (is) kizárják; az elnökség az alapszabály miatt nem tudta eddig, ezért etikai vizsgálat folyik ellene...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.