2018. június 8., péntek

A MAGYAR SZÍNHÁZI VILÁG LEGNAGYOBB ÉS LEGFONTOSABB ÉVES TALÁLKOZÓJA

VÁROSI KURÍR - KULTÚRA
Szerző: Városi Kurír
2018.06.07.


Megkezdődött csütörtökön a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT). A seregszemle a versenyprogram tizennégy előadása mellett számos kísérőrendezvénnyel várja a közönséget június 7. és 16. között a baranyai megyeszékhelyen.


Több mint 300 magyar nyelvű előadás születik egy évben a Kárpát-medencében

Az ünnepélyes megnyitón Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a magyar színházi világ legnagyobb és legfontosabb éves találkozójának nevezte a POSZT-ot. „Talán az egész magyar kultúra legjelentősebb alkalma ez” – tette hozzá.

A találkozó „a színházi szakma önmaga felé érzett büszkeségének az ünnepe is” – hangoztatta Fekete Péter, aki szerint büszkék lehetünk arra, hogy több mint 300 magyar nyelvű előadás születik egy évben a Kárpát-medencében.
Fontos, hogy a legjobb előadások szerepeljenek a pécsi találkozón

Büszkék lehetünk arra is, hogy Magyarországon több mint hatmillió színházjegyet vásárolnak egy esztendő alatt, a magyar színészek Oscar-díjas filmekben játszanak és egyre több magyar tévéfilmben van lehetőségük megmutatni a tehetségüket – folytatta az államtitkár, hozzátéve: „büszkék vagyunk a fiatal magyar rendezőkre, díszlet- és jelmeztervezőkre, koreográfusainkra, zeneszerzőinkre és a színházi háttérszakmák képviselőire”.

Fekete Péter szerint a magyar színházi szakmát annyira fogja komolyan venni a közönsége, mint amennyire az komolyan veszi saját magát, ezért fontos, hogy a legjobb előadások szerepeljenek a pécsi találkozón...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.