2018. június 8., péntek

TÍZ OK, AMIÉRT LETELEPEDNÉK MALAJZIÁBAN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Krónikás
2018.06.08.


Ha őszinte akarok lenni, soha eszembe nem jutott volna, hogy Malajziában telepedjek le, úgyhogy kifejezetten kíváncsivá tett Krónikás írása, ami érintőlegesen kapcsolódik a Tíz dolog-sorozathoz. Ő azt szedte össze, mi az a tíz dolog, ami miatt le tudná képzelni ott az életét hosszú távon is (és mi az a pár, ami zavaró). Ráadásul nem akármilyen képeket is küldött a poszt mellé.

„Nyugdíjasként itt is sokan telepednek le. Nem olcsó, be kell fizetni kb. 9 000 000 forintot ehhez bankszámlára, amiből 6 milliónak mindig rajta is kell maradnia. Ugyanakkor napi 4 órai munka itt legálisan végezhető.

Amiért jó itt élni (Penang)

#1 Lakhatás

Kb. 100 000 Ft-ért már nagy, több szobás lakást lehet bérelni, sőt szinte csak ilyen van. Modern épületek, condominiumokban medence használattal, portaszolgálattal stb.

A rezsivel vigyázni kell - a légkondikat nem érdemes túl hidegre állitani, nagy áramszámla az eredménye. Még azt is lehet, hogy a nem használt szobákat lezárják s azokért nem kell fizetni. Vannak, akik két lakást is bérelnek vagy hármat, egyben laknak, kettőt kiadnak Airbnb-n keresztül például.

#2 Csodálatos kirándulási lehetőségek

Penang Hill, a Pillangókert, Georgetown… van orangutánmentő hely is Penangon, ami látogatható, legalábbis egy része. De nincs messze busszal vagy repülővel Thaiföld, Krabi és környéke például...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.