2018. június 21., csütörtök

A MOCSKOS ESZKÖZÖKKEL ÖSSZELOPOTT SZAJRÉVAL AZ A BAJ, HOGY ELÉG SOK BAJ VAN VELE

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.06.21.


...ezek a kedves néppárti emberek – beleértve az új olasz kormánykoalíció nagyobbik pártját, a propagandában fényesre lefetyelt 5 Csillag Mozgalmat is – keményítenék a Magyarországot a magyar kormány miatt elítélő, Saergentini-jelentést, amiről egyébiránt hétfőn szavaznak az Európa Parlament belügyi bizottságában. Tehát hogy az a hírérték ebben, hogy olyan képviselők szigorítanának a jelentés szövegén, akik a magyar kormánnyal elvben szövetséges pártokhoz tartoznak. Képzeljék, még lengyelek is vannak köztük! Tehát miközben Orbán kartárs-pajtás páratlan napokon az Európai Néppárt szétverésével fenyegetőzik, ezeknek a gazoknak nem tetszenek Tiborcz lámpái, nem tetszik a 2015-ös kvótadöntés szabotálása (ezzel konkrétan az olaszoknak van gondjuk), az Unióról terjesztett hazugságok, a magyar sajtószabadság helyzete, sem a Fidesz pofájára írt választási törvény. Fasza lesz ez, csak azt kell figyelni, hogy a kritikát elviselni nem tudó, fékevesztett szent tudathasadásnak meddig gurulnak a gyógyszerei. Megint szólok: mindenki szívni fog. Rajta kívül.

Evezzünk a hazai vizekre: sem az alkotmányférc, sem a Stop Soros nem elég. Azt találta ki a leleményes fővadász – az 5 milliós miniszteri fizetések mellett -, hogy többé nem készüljön hangfelvétel a kormányülésekről. Összefoglaló az igen, az eddig is készült. A változás abban érhető tetten, hogy bár ezen felvételek nyilvánosságra hozatala eddig is a miniszterelnök belátására volt bízva, az üléseken elhangzottak szó szerint már soha nem lesznek megismerhetőek. Más szavakkal: a változás lényegében törvényi szintre emeli az eddigi gyakorlatot. Ugyanis hiába rendelkezik a még hatályos törvény a fent ismertetett módon, egy 2010-es kormányrendelet szerint hangfelvétel csak a kormányülések végén, az összefoglaló készítése céljából készülhetett. Az ülés vége előtt felvétel készítését csak a miniszterelnök engedélyezhette. Nem szeretnék indokolatlanul optimistának tűnni, de örülök, hogy minden látszati magabiztosság ellenére fosnak, rettegnek az elvtársak. Már egymásban sem bíznak és pontosan tudják, hogy amit egyszer szó szerint rögzítenek, az akármikor kiszivároghat, és sejtéseim vannak arról, hogy mi minden hangzik el egy ilyen szeánszon. A mocskos eszközökkel összelopott szajréval az a baj, hogy a tulajdonosa soha nem tudja élvezni az előnyeit, mert mindig fosnia kell, hogy vajon mikor, hol reped meg a köréje épülő lojalitás fala.

És el is érkeztünk a kétharmad másik vívmányához: az olajszőkített, hatszáz évre titkosított Pintér elvtárs nem hogy nem volt nyugdíjba, de most érkezett el az ő ideje. Európán kívüli állam polgára, vagy ott bejegyzett cég a jövőben kizárólag egy miniszter – valószínűleg a mindenkori belügyminiszter – engedélyével fektethetne be Magyarországon. Ez derül ki a negyedik Orbán-kormány korábban „szuperjogkörként” elhíresült, Pintér Sándor kezébe gigahatalmat adó jogintézményt megteremtő törvényjavaslatból...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.