2018. június 22., péntek

AZ IDIÓTÁT JÁTSZÓ ZSENI LEGYŐZI A HÁTTÉRHATALMAT

INDEX
Szerző: HANULA ZSOLT
2018.06.22.


2017 októberében Donald Trump egy magas rangú katonai vezetőkkel folytatott vacsora utáni fotózkodáson, látszólag teljesen összefüggéstelenül arról kezdett el beszélni, hogy éppen vihar előtti csend van. Milyen vihar? - ugrott rögtön egy újságíró az elnök szavaira.

Majd meglátják.

- ütötte el Trump a kérdést, és azzal a lendülettel azt kezdte el magyarázni, hogy az amerikai hadsereg a legjobb a világon. Az amerikai média egy ideig találgatta, mire célzott az elnök (Észak-Korea? Irán? Az Iszlám Állam? Kína?), aztán annyiban maradtak, hogy valószínűleg csak az egyik legkedvesebb hobbijának élve trollkodott az újságírókkal.

Ezzel párhuzamosan pedig a net legsötétebb bugyraiban megszületett a teória, ami összefog nagyjából minden altrightos, Trump-közeli összeesküvés-elméletet, és egy Marveluniverzum-szerű, összefüggő fantáziavilágot épít belőlük. A Storm, vagyis Vihar nevű elmélet központi figurája egy QAnon, vagy csak simán Q, néha Q Clearance Patriot néven futó illető, aki a 4chanre ír rendszeresen a témában eléggé zavaros és összefüggéstelen posztokat - itt a teljes gyűjtemény belőlük, tavaly október óta bő 1400 bejegyzés.

A folklór szerint ő olyan szinten fér hozzá az amerikai katonai és államtitkokhoz, ahogyan még a mindenkori elnök sem. Ez a Függetlenség napja című scifi-ből ered, ahol az elnöknek nem árulják el a titkos ufókutató bázis létét, hogy őszintén tudja tagadni, hogy van ilyen (a Q titkosítási szint egyébként tényleg létezik, az amerikai energetikai minisztériumban, a nukleáris kutatásokkal kapcsolatos). Hogy kicsoda Q, arról megoszlanak a vélemények, Steve Bannon, Trump fia, Donald Jr., Jared Kushner szoktak a tippek között szerepelni. Meg persze az, hogy egy troll sok szabadidővel és élénk fantáziával...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.