2018. június 22., péntek

A MAGYAR KORMÁNY CÉLJA, HOGY MEGFÉLEMLÍTSE A CIVILEKET, ELHALLGATTASSA A KRITIKUSAIT - SOROS ALAPÍTVÁNYOK

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió
2018.06.21.


Soros György alapítványai, a Nyílt Társadalom Alapítványok elítélik a Magyar Országgyűlés által megszavazott törvényt, amely büntetőjogi szankciókkal sújtja azokat, akik menekülteknek és bevándorlóknak nyújtanak segítséget. 

Nyomatékosan kérik az Európai Bizottságot, hogy késedelem nélkül tegyen jogi lépéseket a magyar kormány ellen az új törvény kapcsán, amely ellentétes az Európai Unió jogszabályaival, és felszólítja az Európai Parlament tagjait, hogy kérjék számon a magyar kormányon az Európai Unió alapelveinek megsértését.

„Világos, hogy a migrációt a magyar kormány politikai figyelemelterelésnek szánja” - nyilatkozta Patrick Gaspard, a Nyílt Társadalom Alapítványok elnöke. Szerinte a kormány célja, hogy megfélemlítse a civil társadalmat és elhallgattassa a független kritikusokat, köztük azokat is, akik a Nyílt Társadalom Alapítványok támogatását élvezik. Patrick Gaspard kijelentette, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább támogatják azt a fontos munkát, amit ezek a szervezetek végeznek, és mindent megtesznek azért, hogy segítsék Magyarország bátor jogvédőit. 

James A. Goldston, az Open Society Justice Initiative (Nyílt Társadalom Igazságügyi Kezdeményezés) főigazgatója szerint egyértelműen látszik, hogy ez a törvény nem azok ellen irányul, akik szándékosan jogellenes cselekedeteket támogatnak, mert az már eddig is bűntettnek minősült. Ehelyett olyan cselekedeteket tesz büntethetővé, amelyek a nemzetközi jog alapján nemcsak törvényesek, hanem kötelezőek is.

A törvény eredetileg olyan magyarországi független civil szervezetek ellen indított kormányzati kampány részeként látott napvilágot, amelyek többek között a menekültek törvényes jogait védik. Ezen csoportok rámutattak, hogy a magyar kormány megpróbálja kiterjeszteni befolyását a bírói testületre, a médiára és a magyar társadalom más területeire...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.