2018. június 3., vasárnap

ÉS AKKOR A NER LOVAGJAI ELNYERTÉK MÉLTÓ JUTALMUKATSZOLGÁLATAIKÉRT

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2018.06.03.


Nagy évük volt a kormányhoz hű üzletembereknek; akár 1500 milliárd forintot is elveszíthet Magyarország; egymillió forintnál is magasabb fizetésért csábítanak szakácsokat a Balatonhoz. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Leadták a beszámolóikat a cégek a május 31-i határidőig, mi pedig alaposan kiveséztük ezeket. Az állami beruházásokból élő cégek remek évet zártak, Garancsi István például nagyobbat nyert a vizes vb-n, mint Hosszú Katinka, de az Eliosnak sincs oka az aggodalomra, az uniós támogatásoknál pedig az abszolút győztes Mészáros Lőrinc lett.

Nagyot lehetett kaszálni a médiában is. Mészáros itt is megkerülhetetlen tényező, de nyereségessé vált szinte minden olyan más cég is, amely nagyrészt az államtól gyűjti be hirdetési bevételeit. A NER a bulvártól a gazdasági újságírásig a napilapok és a hetilapok piacán, az online és a nyomtatott sajtóban, a tévék és a rádiók világában mindenhol ott van. Az egyetlen kivétel, ahol nem jött össze nagy nyereség, Andy Vajna TV2-je, amely kétmilliárd forint veszteséget szedett össze.

De az is kiderül a beszámolókból, hogy Vajna Tímea fánkozója óriási mínuszt hozott, Tiborcz István cégei jól teljesítettek, a felcsúti focsicsapatnál durván megugrottak a fizetések, Kovács Ákosnak pedig ezúttal nem csak a zene, a borozó sem hozott nagy pénzt. Több tucat cég 2017-es teljesítményét vizsgáltuk – itt olvashatják ezeket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.