2018. június 16., szombat

HONVÉDELEM AZ ÓVODÁKBAN

APOLGI BLOG
Szerző: A Polgi
2018.06.16.


Honvédelem az óvodában!

A polgármester rám löcsölte a melót. Meg kell csinálnom az intézmény Honvédelmi Intézkedési Tervét (HIT). Azt mondja én vagyok az óvivezető, nekem a feladatom. Felhívtam Marikát a szomszéd településről, hogy nekik kész van-e? Majd talán két hét múlva. Na ez sem segített sokat. Lövésem sincs arról, mit tegyen bele. Sehol egy minta, sehol egy elfogadott HIT. Ezt útálom a legjobban, mikor nekem kell kitalálni ekkora marhaságot. Na nézzük a jogszabályt: XYZ kormányrendelet szerint a HIT biztosítja az alaprendeltetés szerinti feladatok végrehajtására való képességet.
1. megelőző védelmi helyzet, terrorveszély, rendkívüli állapot, szükségállapot vagy váratlan támadás idején.

Oké, én megértem, hogy a választás előtt be kellett paráztatni az emberekbe, de már túl vagyunk rajta. Már az Origó címlapon is alig-alig találni migránst. M1 is már inkább a focivébével van elfoglalva, mint a menekültekkel. Hát akkor?

Milyen terrorveszély? Julika, a helyettesem beszélt valami gyerekkatonákról, de azok Szudánban vannak. Csak nem öltöznek be helyi óvodásnak azért, hogy megtámadjanak minket? Na jó, Szudán azért odébb van. A múltkor meg akkorát kongott a bejárati vaskapú, hogy azt hittem kamionos támadás lesz, mint Nizzában. De csak a Bártfaiék Zolikája rongyolt neki biciklivel. Volt a fején sisak, úgyhogy szépen lecsorgott a kapuról, majd ment tovább.

Szükségállapot? Az van! Szükség lenne két óvodapedagógusra, mert két kolléga nyugdíjba megy. Lepkehálóval sem tudok óvónénit fogni a helyükre. A fiatalok, ahogy kijönnek a főiskoláról elhúzzák a csíkot nyugatra. Ott sokszorosát keresik a hazainak. Esetleg beállnak valami céghez dolgozni, mert a bértábla szerinti 117.000-ért nem jön el gyerekkel dolgozni. Egyébként így annyit keres, mint egy dadus. Akkor meg minek tanult?

Na csináljuk! Apám mindig azt mondta, hogy a papír mindent elbír. Nagyapám meg azt, hogy inkább megcsinálom, de ne legyen bajom. Szét vagyok szakadva. Itt a nyári szünet. Helyettesítési rendet kellene készíteni, ballagásra készülni, meg ezer más dolog, és akkor itt van ez…

Jajjj anyám! Csókoltatom aki ezt kitalálta!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.