2018. június 29., péntek

ITT AZ ÚJABB DRÁGULÁS A BALATONI STRANDOKNÁL - HÁROMSZOROS IS LEHET A BELÉPŐJEGYEK ÁRA KÖZÖTT A KÜLÖNBSÉG

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.06.29.


A balatoni szezon indulására több strand a tavalyi után ismét emelte a belépőjegyek árát. Ha nincs a közelben szabad strand, a nyaralásra szánt összeget jócskán megdobhatja ez a tétel. A különbség egy család esetében közel háromszoros is lehet, attól függően, hogy a Balaton melyik részén tervezi a pihenést. Nem árt a parkolási díjakkal is számolni.

Az időjáráson egyelőre nem látszik, de a strandbelépők árán már igen, hogy elindult a főszezon a Balatonnál. A tavalyi drasztikus emelés után visszafogottan, de idén is több településen emelkedett a belépőjegyek ára. (Bár ezt nem minden esetben jelzik az önkormányzatok a honlapjukon.)

Balatonfüred már évek óta kisebb-nagyobb mértékben emeli az árait, így az Esterházy strand már két éve elnyerte a legdrágább belépőjegy kétes címét; idén június 23-ától a felnőtt belépő ára 100 forinttal 1250, a gyermeké 50 forinttal 750 forintra nőtt. Itt külön kell váltani a többszöri belépésre jogosító jegyet, ami ugyancsak 100 forinttal 1500 forintra drágult, a gyermeké pedig 900 forintra. Ráadásul a diákok és a nyugdíjasok sem kapnak kedvezményt. A 2015-ös árakhoz képest a felnőtt jegy ára három év alatt az egyszeri belépés esetében 25 százalékkal, a többszöri belépésre jogosítónál 28 százalékkal nőtt.

Az Esterházy strandon a családi jegy ára 4 ezer forintra emelkedett. Kedvezményhez a BBC (Balaton Best Card) kártyával rendelkezők juthatnak, így ők 750, a gyermekek pedig 450 forintért juthatnak be. A balatonfüredi Kisfaludy strandon csak a felnőtt belépők árát emelték 50 forinttal június 22-étől, a gyermek és diák (itt már van diák) maradt a tavalyi áron. (BBC kártyával a felnőtt belépő 480, a gyermek 300 forint.)

Balatonalmádiban és Káptalanfüreden a felnőtt belépők ára 100 forinttal nőtt, a kedvezményes belépők 50 forinttal drágultak. Révfülöp és Vonyarcvashegy is 50 forinttal drágított...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.