2018. június 29., péntek

"ORBÁN VIKTORNAK ELEGE LETT A SLIM FITES FIÚKBÓL"

ZOOM
Szerző: ÁMBRAHÁM AMBRUS, MURÁNYI ANDRÁS
2018.06.29.


Gyümölcsöző évek, drasztikus vég: a propagandahivatal váratlanul bontott szerződést Kuna Tibor és Csetényi Csaba reklám- és kommunikációs ügynökségeivel. Előbbire ráadásul letöltendő börtönbüntetést kér az ügyészség. Mennyit nyertek eddig? Mit ronthattak el? Mire akadt ki a kormányfő?

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal által jegyzett múlt heti, gyors és váratlan kirúgás után számos találgatás látott napvilágot, valójában mit követett el Kuna Tibor és Csetényi Csaba, kivált, hogy cégeiket a kommünikében kemény váddal illették: „Súlyosan megsértették a közbeszerzési törvényt”. Amiben forrásaink egyetértettek: „A baráti alapon működő, centralizált piacon kisebb-nagyobb, akár közbeszerzési bakikkal is simán körön belül tudsz maradni, ha dolgozol és kellően lojális vagy”, ergo „ahhoz, hogy kivágjanak, valami durva hibát kell elkövetned”. És tessék: amint arról péntek reggel a 444.hu beszámolt, hogy
az ügyészség „nekiesett” a korábbi házi kommunikációs kedvencek egyikének, Kuna Tibornak, akire letöltendő börtönbüntetést és vagyonelkobzást kért.

A hatóság szerint az üzletember csökkenteni akarta a Young and Partners nevű cégét terhelő adókötelezettséget, ezért megállapodtak, hogy fiktív számlákat vásárol V. Attila első rendű vádlott hálózatától. Így végül is összesen 245 millió forintnyi hamis számlát fogadott be – állítják. A lapnak korábban Kuna azt mondta, hogy minden számlájuk mögött valós gazdasági teljesítmény áll.

De mi vezetett idáig?

Az a friss állami kommunikációs kampányokra kiírt tender, amelyből kizárták Kuna és Csetényi cégeit, borzasztó nagy tételt ölel fel: elérheti a 75 milliárdot. A kizárás dátumai azonban igencsak furcsák. A két üzletember cégeivel június 19-én írta alá a szerződést a Nemzeti Kommunikációs Hivatal.

Aztán az NKH éppen egy nappal később rájött, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság két héttel korábbi döntése – június 18-ával kezdődően – három hónapra eltiltotta a vállalkozásokat a közbeszerzési pályázatokon való részvételtől...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.