2018. június 5., kedd

ITT EGYVALAKI FELTŰNŐEN MODORTALAN, DE LEGALÁBB ÉVTIZEDEK ÓTA. AZ PEDIG ÖN, DRÁGA JÓ KÖVÉR ÚR!

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.06.05.


Hétfő után kedd! Jó reggelt kívánok, egy ilyen hétfő után várhatóan a kedd is ilyen lesz, de mivel sem idő-, sem tenyérjós nem vagyok, inkább maradjunk annál, amit biztosan tudunk.

Az ilyen hétfő egyik emblematikus híre az ország szedett-vetett gyűléséhez kapcsolódik. Ahol a házmesteri rendelkezés szerint – mint említettük már – csak a napirendi pontok megtárgyalása, és a napirend utáni felszólalások után, a szinte üres ülésteremben tehette le képviselői esküjét az LMP-s Hadházy Ákos. Itt és most erről már csak annyit, hogy Hadházy eskütételén mindössze hét képviselőtársa maradt a teremben. Ebből csak kettő volt LMP-s, a párt Szél nevű társelnöke nem volt köztük. Ez semmit nem jelent, a bokros teendők már csak ilyenek.

Ezzel áttételes összefüggésben a tegnapi nap videója ITT tekinthető meg. Főszereplő: Gyurcsány Ferenc és az LMP krémje. Részletes kommentárt nem tudok hozzáfűzni, viszont ez a kis pillanatfelvelvétel akaratom ellenére eszembejuttatta a választási kampányban előadott összeborulási-egy asztalhoz ülési bohóckodást és rablómesét amiből kiderült, micsoda pocsék vendéglátó ez a Feri, száraz a pogácsája és alkoholt sem ad a vendégeinek, holott ő csatakrészeg. Mellesleg a Fideszt akarták leváltani. Az irány kiváló volt és az is maradt.

Az ilyen hétfő másik hőse természetesen maga az igazságot és erkölcsöt oktató, frusztrált házmester (a pacalpörkölt-felelős államtitkárt meg a többieket most hagyjuk), aki nem volt hajlandó magyarázattal szolgálni arra nézvést, hogy a Gémesi György helyére kerülő Hohn Krisztina (LMP), illetve a Karácsony Gergely mandátumát átvevő Kocsis-Cake Olivio (P) miért nem tudták letenni az esküjüket. Mármint azt lehet tudni, hogy a házszabály szerint a megüresedett mandátumot megszerző képviselő választási iratait a mentelmi bizottságnak kell megvizsgálni az eskütétel előtt, a hölgyek-urak meg basztak rá összehívni a mentelmi bizottságot, pedig a hétfői parlamenti ülés napirendjén szerepelt, hogy két új ellenzéki képviselő esküt tesz. Viszont az eljárás, ahogyan a mindenható Kövér megpróbált átsiklani a mulasztás fölött, majd amikor Szél megkérdezte, hogy ezt mégis hogy gondolták, akkor enerváltan annyit nyögött ki, hogy majd tisztázzuk, magyarázatot fog kapni, mehetünk tovább a munkával, ha megengedi, pontosan megmutatja, mennyire magasról tesznek ők mindenre és mindenkire is. Mer’ a kétharmaddal a háromharmadot, ugye.

És ez még mindig sehol nincs ahhoz a sértődéshez és hisztihez képest, amit Jakab Péter jobbikos képviselő felszólalása kapcsán előadott:

Jakab: Bevallom őszintén, kicsit meg vagyok szeppenve, nem azért, mert ez az első parlamenti felszólalásom, hanem azért, mert Isten bizony ennyi bűnöző előtt én még életemben nem beszéltem.

Kövér: Ahhoz képest, hogy ez az első hozzászólalása, feltűnő modortalanságról és ostobaságról tett tanúbizonyságot. (…) Legyen szíves, válogassa meg a szavait, mert nem a kocsmában van a jobbikos haverjai között, hanem a képviselőtársai között, és tisztelje meg őket meg a választókat, akik mögöttük állnak. Világos? Különben megvonom öntől a szót. Csak hogy tudja, mire számíthat.

Drága jó Kövér úr! Az, hogy Polt Péternek hívják a legfőbb ügyészt, aki a világ összes legfőbb ügyészének gyöngye, nem jelenti azt, hogy önök makulátlanul becsületesek volnának. Az, hogy valakit annak neveznek, ami (remélem, Flórián NER-társ is a teremben volt) semmilyen módon nem hozható összefüggésbe az ostobasággal és modortalansággal. A modortalanság az, amikor az ön által sérelmezett kijelentések ötletgazdáján kívül másokat is belekever a történetbe. Az, hogy önnek hatalmában áll elvenni a szót bármelyik képviselőtől, ha az illető az ön vájt fülének nem tetsző állításokat fogalmaz meg, az nem jelenti azt, hogy önnek automatikusan igaza van. Itt egyvalaki feltűnően modortalan, de legalább fennállása óta, az pedig ön, drága jó Kövér úr! Ha az idegei nem bírják a megpróbáltatást, miért erőlteti ezt a dolgot?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.