2018. június 9., szombat

NEW JERSEY. A KERTEK ÁLLAMA

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2018.06.09.



New Jersey Amerikán belül sokszor viccek tárgya, pedig ha (Bredpitt) Móni szemüvegén keresztül látnák az államot, aligha gondolnák így. Egy egészen érdekes, egyszerre informatív és megható poszt következik hát sok képpel.

„2014-ben, New Jersey-i nők egy csoportja egy közösségi oldalon felháborodva adott hangot a Dove egyik dezodor reklámja ellen, amiben a cég New Jersey-t Amerika hónaljának hívja. Hmmm…

Vajon miért is viccelődnek New Jersey-n?


Ha az ember New Yorkba szeretne utazni, szerintem célszerű a Newark Nemzetközi Repülőteret választani, hiszen innen húsz perc alatt be lehet jutni Manhattanbe a Pennsylvania Állomásra, ami a Madison Square Garden épülete alatt van.

Az Empire State Building gyalog innen kevesebb, mint tíz perc. Viszont ha valaki kocsival közelíti meg ezt a repteret, akkor megérti, hogy miért van ilyen rossz híre New Jersey-nek.

Hihetetlen mennyiségű és méretű gyárkéményeket lát a szövevényes autópálya rendszer mellett. Szaga is van a gyáraknak. Elég rettenetes. Viszont, ha az ember ezt a repteret választja, Európából érkezik és a gép bal oldali részén ül, abban a fantasztikus látványban lesz része, amit Manhattan látképe kínál.

Egy pár éve ezen az oldalon egy hozzászóló New Jersey-ről úgy vélekedett, hogy az egyik legrosszabb állam közbiztonság szempontjából. Azóta több helyen is megnéztem a listákat, még az első tízben sincs.

De mi is jó New Jerseyben?


Azon kívül persze (nekem), hogy itt ismertem meg életem szerelmét, aki nem fehér lovon jött (sem fehér, sem fekete ló nem bírná el).

Mennyire ismerjük a saját környezetünket, az országot, a megyét, ahol élünk? Nekem ez mindig érdekes téma volt.

New Jerseyben, Rumson környékén, egy bizonyos útvonalon állandóan autóval jártam, aztán egy szép napon kénytelen voltam elbiciklizni a barátnőmhöz. Nagy élmény volt felfedezni a környéket jóval lassabb tempó mellett.

Aztán ezen felbuzdulva gyalog is megtettem az utat. Még jobb. Az egyik legnagyobb sétálós élményem a képen látható utca látványa, tele platánfákkal. Azóta is ez a kedvenc utcám Amerikában (a másik Floridában van)...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.