2018. június 28., csütörtök

ORBÁN HATALOMÁTVÉTELRE KÉSZÜL, MEGHIRDETTE EURÓPA FASIZÁLÁSÁT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.06.28.


Orbán “az európai demokrácia helyreállítását” hirdette meg a jövő évi európai parlamenti választások céljaként. Magyarra fordítva azt jelenti, hogy a migrációval fenyegetve Orbán Európa fasizálódásának programját hirdette meg, és az európai parlamenti választásokon a szélsőjobb győzelmével hatalomátvételre készül. Ez hadüzenet a demokratikus Európának.

Az “orbáni demokráciát” már ismerjük, a hatalmi ágak szétválasztásának megszüntetését, a hatalom kizárólagos birtoklását, az illiberalizmust, ami maga a fasizmus. Orbán szerint a demokrácia azért “bicsaklott meg” Európában, mert “a kormányok nem azt teszik, amit az emberek elvárnak tőlük”. Ez nem más, mint a hazug, gyűlöletkeltő propaganda, amellyel az emberek elméjét mérgezik.

Szerinte az emberek két dolgot várnak el: “az egyik, hogy ne engedjünk be több migránst, nagyon erős határőrizetet akarnak. Valamint azt, hogy akik már bejöttek, azokat vigyük vissza”. Ezzel szemben a szélsőjobboldal kivételével az emberek jogállami megoldást és a biztonság mellett az emberséges bánásmódot akarják. Orbán fasiszta uszítást folytat, hogy az idegengyűlölettel megfertőzve az embereket, elhintse a nacionalista viszály magvát.

Az Európai Unió most szembesülhet azzal, hogy mivel Orbán ellen nem léptek fel a kellő eréllyel, miután lábbal tapos minden európai értéket, az uniós alapszerződést mindenben megsérti, a helyzet ott tart, hogy Orbán már őket akarja leváltani, és a hozzá hasonlóan szélsőséges, rasszista, fasiszta és náci vezetőkre cserélni. Orbán hadat üzent Európának az uniós tagállamok állam- illetve kormányfőinek kétnapos tanácskozására érkezve.

Mindezért a legnagyobb felelősség Angela Merkelt terheli, aki saját sírját is ássa, de Orbán és az illiberális fasiszta szélsőjobb kezére játssza Európát. Orbán erre akarja az európai parlamenti választásokat felhasználni, hogy a bevándorlás körüli hisztériával, és a hazug propagandával, az európai szélsőjobb foglalja el Európát, és fasiszta törvényeket hozzon. Orbán az “Európai Együttműködés Rendszerét” kívánja létrehozni, amely az orosz mintára alakítaná át az európai demokráciát oligarchikus diktatúrává...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.