2018. július 28., szombat

A MAGYAR, AKI VÁRAT ÉPÍT SPANYOLORSZÁGBAN

HATÁRÁTKELŐ
Szerző: Határátkelő / OTOTT ATTILA
2018.07.28.


A 44 éves Otott Attila gondolt egy nagyot és feladva gyakorlatilag mindent egy spanyolországi faluba költözött, ahol a helyi várromból akar valami egészen nagyszerűt varázsolni. Történetét a spanyol sajtó is felkapta, úgyhogy itt is megérdemel egy posztot.

Attila boldogtalan volt. Még 2005-ben végezte el az egyetemet, aztán hajón dolgozott, majd egy brüsszeli hotelben dolgozott, de volt taxis is. Viszont meglehetősen unta a (szerinte túlzottan) kiszámítható életet, nem találta a helyét.

Őt évvel ezelőtt úgy döntött, sok más emberhez hasonlóan ő is a Camino de Santiago legyaloglása alatt próbálja meg újragondolni az életét és kitűzni új célokat.

Az El Camino alatt ért el a leóni Vega de Valcarce nevű faluba. A településen mindössze 621 ember él, viszont itt található a Sarracín kastély (inkább vár), pontosabban annak a romjai.

Az épület alapjait még a X. században rakták le, aztán a XIV. században építették rá a várat, amiből mára nem sok maradt (csakúgy, mint az azt használó templomosokból).

Amikor Attila meglátta, rögtön tudta, hogy megtalálta a célját, ami nem más, mint a vár helyrehozatala, hogy az aztán menedékként és spirituális központként szolgáljon a hozzá hasonló zarándokoknak.

"A falusiak összeismertettek Fidel Ramón Pérez építésszel, aki a faluban született, és ugyanúgy odavan a várért, mint ahogy én. A Fidellel való találkozás úgy történt, hogy telefonon nagy nehezen elértem a polgármesteri hivatalt, ahol megdöbbenésemre közölték, hogy már van itt valaki, aki a vár megszállottja” – mesélte még bő két éve a Magyar Nemzetnek.

„Egy tolmáccsal való rövid beszélgetés után és egy levélváltást követően azonnal repülőjegyet vettem. Anélkül, hogy egyetlen szót is tudtunk volna mondani a másik nyelvén, rögtön éreztük, hogy testvérek lettünk Fidellel és ez az erős kapocs ma is megvan. Több nyelvből összekombinált mondatokkal, mutogatással tökéletesen értjük egymást” – tette hozzá Attila.

Persze a dolog nem ment olyan könnyen, mint azt esetleg képzelhetjük, hiszen csak tavaly szánta rá magát, hogy végleg feladjon mindent, eladja a budapesti lakását és minden erejét és idejét a zarándokúttól 800 méterre fekvő vár felújításának szentelje...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.