2018. július 28., szombat

BARTUS LÁSZLÓ: ORBÁN GÁSPÁR ÉS JÉZUS KRISZTUS TUSNÁDON

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2018.07.28.


Orbán Gáspár tusnádfürdői fellépését nem lehet szó nélkül hagyni. Ez a NER és a Felház hivatalos násza. Azért is muszáj a jelenséget elemezni, mert a magyar sajtó szokás szerint egymást másolva egy mondat erejéig sem tér ki ennek a szereplésnek mind közéleti, mind egyházi szempontból elfogadhatatlan jellegére.

Tusnádfürdő nem a Sziget. Ez a Fidesz ideológiai tábora. Olyan pártrendezvény, amelynek csúcspontja Orbán Gáspár apjának hazugságoktól hemzsegő, nyugatellenes és antiliberális gyűlöletbeszéde, amely méltán vált ki felháborodást az egész civilizált világból. A sötétség apoteózisa, kódolt antiszemitizmussal megspékelve.

Mintha Jézus farizeusok táborában térítette volna a bűnösöket, de hozzájuk egy szava nem lett volna. Orbán Gáspár úgy ment a tábor fiataljai közé, mintha az apja küldte volna. Ez a Jézus megkövezi a házasságtörő asszonyt, és együtt nyomorgatja a farizeusokkal a népet. Tusnádfürdőn az új cezaropapizmus: apja és a fia, a császár és a kijelölt főpap. A bűnös a nép, amelyet kordában tart a nacionalizmus és vallás keveréke. Virágzik az istenkirályság.

Orbán Gáspár fellépése a tusnádfürdői programban elkötelezettség apja gyűlöletpolitikája mellett. Az evangéliumot mindenhol hirdetni kell, de Gáspár nem vitte az evangéliumot a Demokratikus Koalíció vagy az MSZP pártrendezvényeire és nyári táboraiba. Pedig bűnös ott is van. Máshol is el lehet érni az embereket, nem kell politikai párt spirituális szeánszára menni, és azt legitimálni.

Nincs helye egyháznak pártrendezvényen, mert Jézus Krisztus evangéliuma nem csupán a fideszeseké. A liberális demokrácia hívei elutasítják azt a Jézust, akinek bármi köze lehet a Fideszhez. Márpedig Jézus Krisztus meghalt a liberálisokért is. Ami pedig a bűnösöket illeti, Orbán Gáspár csak a tábor sátraiban hancúrozó paráznákat, részegeket, házasságtörőket és drogosokat vette észre Tusnádon. A színpadra nem tévedt a tekintete.

Márpedig a tusnádfürdői táborban a legnagyobb parázna sem közelíti meg az Orbán-maffia legkisebb bűnözőit. Ez a tábor tele milliárdokat rabló tolvajokkal, korrupt gazemberekkel, hazug uszítókkal, a hamis propaganda és a gyűlölet nagymestereivel. Olyan emberekkel, akik a gyermek Jézust nem engednék be a határon, akik ártatlanokat üldöznek, gyaláznak, és őket nyomorgatják.

Ezekhez képest a paráznák valóságos angyalok. Orbán Gáspár őket jött téríteni, nem a címeres gazembereket, mind közül a legnagyobbat, a saját apját. Orbán Gáspár a fiatalok kefélésével van elfoglalva, meg azzal, hogy fiatalok egy sörrel többet isznak, mint amennyit elbírnak. Miközben az apja hajléktalanokat, betegeket, rokkantakat, hajléktalanokat tapos.

Miközben az apja keresztény gyülekezetek egyházi státuszát vonta meg törvénytelenül, megfosztva őket a működésük feltételeitől, de ennek a gyereknek erről nincs egyetlen szava. Orbán Gáspár apja mondja meg, hogy ki egyház és ki nem egyház, beleszól Isten dolgába, magát istenné teszi. A hamis politikai kereszténység nem szúrja Gáspár szemét.

A gázszerelő haverja nevén százmilliárdokat rabol, saját lábán álló lányának szállodaláncot lop, Orbán Gáspárnak nincs ez ellen kifogása: a bűnösök azok a fiatalok, akik házasságon kívüli szexuális életet élnek és isznak a táborban. Jézus azt mondta, a paráznák megelőzik a képmutató farizeusokat az Isten országában. Ezek csak bűnösök, de Orbán Gáspár apja és bandája gonosz, és mindennek ellensége, ami Istennek fontos.

Ennek a tábornak van egy antikrisztusi képmutató farizeusa. A menekülteket, az emberi jogvédőket, a hajléktalanokat üldöző, de a NER rendszerét “kereszténynek” nevező apja. Ha Orbán Gáspár Jézus Krisztus “tüzével” evangelizálna, egy ostorral kergetné ki az összes hazug, tolvaj, képmutató gazembert abból a táborból, ahol “kereszténységről” és Istenről hazudoznak. Elsők között a saját apját.

Ez a gyerek néhány éve tért meg. Az érettségnek halvány jeleit sem mutatja. Pál apostol erre mondta, hogy még a tej itala való neki. Pálhoz hasonlóan bolond leszek, hogy ezzel én is dicsekszem, de én 28 éve tértem meg. Átmentem néhány dolgon, megtapasztaltam a hit nehézségeit, próbáit, szert tettem némi tapasztalatra, amikről ő még csak nem is hallott. A megtérés igazi döntésein még innen van. De már tanít. Erőlködik. Nem ismeri sem az Isten bölcsességét, sem az Ige erejét. Ő akar meggyőzni embereket. Teljes tévedésben van.

De ennél súlyosabb probléma, hogy követőit az apja pártja, a tekintélye és a rendszere alá viszi. Jézus Krisztust a NER részévé teszi. Istenből fideszest csinál. Azt mondja, hogy nem számít, ki az apja, de ez is hazugság, mert Orbán Gáspár senkit nem érdekelne, ha nem Orbán Viktor lenne az apja. Nála százszor tehetségesebb, elhivatottabb, elkötelezettebb és főleg egyenesebb fiatalok prédikálnak Magyarországon úgy, hogy ismerik, értik a Bibliát, és nem is hallani róluk. Szemben Orbán Gáspárral, akinek szájából még egyetlen Igét nem sikerült hallani.

Nézze meg mindenki ezt a térképet: klikk itt. Ez a Felház országos hálózata. Ha rákattint valaki a csillagokra, akkor láthatja, hogy ez mind valamilyen már létező gyülekezet, mind korábban létezett közösség, egyház. Ezek egyike sem Orbán Gáspár és társai munkájának a gyümölcse. Ezek lenyúlják és maguk alá szervezik mások gyülekezeteit. Csalás az egész. Magukat ernyőként föléjük terjesztik, maguk alá szervezik őket, és beviszik a NER-be...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.