2018. július 21., szombat

HELYBENJÁRÁS

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2018.07.21.


...Persze jó lenne, ha értelmes észérvekkel el lehetne magyarázni, hogy ha ez így megy tovább, akkor a nemzet a jelenleginél is ostobább lesz, a cseléd gyereke cseléd kell, hogy maradjon, és örökre szegény marad, míg a gazdag egyre gazdagabb lesz, és már fél egy van...
A remek terveket sem érti a magyar, minden marhasággal be lehet vezetni az erdőbe, remekül ki lehet használni a korlátoltságát, XIX. századi nacionalizmusát, genetikailag kódolt beképzeltségét, és még az olyan hülyeségekben is hajlamos hinni, mint hogy a horvát labdarúgás a magyar foci kutyájának kölyke, inkluzíve Luka Modricot is, aki a legügyesebb kutyakölyök volt a világbajnokságon.
És nincs vége az ellenzéki ostobaságnak, pedig rájöhettek volna már, hogy évek óta olyanok, mint a népi zenekarban a kontrás, aki viszonylag egyszerű, monoton dallamot csalogat elő a száraz fából, jóllehet, aki mulatni akar, az virtuóz játékot akar hallanai, nem azt ahogy a kontrás nyekteti a hebegőt...
Éveken át Orbán idiótaságaihoz kontráztak, - ők ezt úgy mondták, hogy a Fidesz tematizálta a közbeszédet, amit magyarember szintúgy nem értett meg, így fel se merülhetett benne, hogy esetleg nem is a nagyfarkú migráncs az igazi veszély az országra, hanem Orbán politikája, mert így könnyen kimaradhatunk Európából, oszt akkor majd lehet migrálni innen elfele, hacsak addigra körbe nem ér a kerítés.

Pedig voltak itt okos emberek, akik értették, hogy mi lenne dolog, csak éppen vagy nem hittek nekik, vagy - szokás szerint - fontosabb volt nekik a pénz meg a hatalom, mint az ország jövője.
Itt volt például Hankiss Elemér, aki mozgalmat indított, hogy találjuk ki Magyarországot, az ellenzék mégse találta ki, hanem egyik napról a másikra élt - még hatalmon is, ma meg éppen örül, hogy él.
Pedig a jelenlegi helyzetből ez az egyetlen kivezető út - meg kell találni azokat a témákat, melyek az embereket igazán foglalkoztatják, és kidolgozni egy olyan társadalomképet, mely vonzó a társadalmi középosztálynak, az alsó középosztálynak, meg a szegényeknek is, sőt, a kilátástalan nyomorultaknak is.
Be kell mutatni, milyen társadalmat akarunk, ehhez kell megszerezni az Unió támogatását, különösen a média-hozzáférhetőség tekintetében.
Nagy kár, hogy egy lókupec-mentalitású ember ezt felismerte, a mi rengeteg zsenink meg nem, pedig sok seggberúgástól kímélték volna meg saját magukat is.

Szóval okokat és megoldásokat kellene keresni, de itt már az európai választásokra se készül senki, hogy az önkormányzati választásokról ne is beszéljünk.
Hej, ráérünk arra még - nem igaz?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.