2018. július 18., szerda

JÖVŐRE MÉG TÖBB PÉNZT AD A HATÁRON TÚLI MAGYAR VÁLLALKOZÓKNAK A MAGYAR KORMÁNY

CIVILHETES
Szerző: Híres ember
2018.07.18.


2019-ben kiemelt összeggel folytatódnak a külhoni magyar régiókban beindított gazdaságfejlesztési programok - jelentette ki Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára kedden, a Gombaszögi Nyári Táborban rendezett fórumán.

Az új magyar kormány nemzetpolitikai céljai címet viselő fórumra azután került sor, hogy Szilágyi Péter kedden ünnepélyesen megnyitotta a felvidéki magyar fiatalok legrégebbi hagyományokra visszatekintő nyári rendezvényét. A fórumon a helyettes államtitkár Kántor Zoltánnal, a Nemzetpolitikai Kutató Intézet igazgatójával és Mózes Szabolccsal, a Pozsonyi Magyar Szakkollégium igazgatójával beszélgetett a magyar kormány nemzetpolitikájának eddigi eredményeiről és jövőbeli célkitűzéseiről.

Szilágyi Péter a fórumon felidézte a magyar kormány nemzetpolitikája elmúlt néhány évének főbb állomásait, rámutatva: 2010-ben gyakorlatilag a nulláról kellett elkezdeni a nemzetpolitika felépítését. Elmondta: a nemzetpolitika főbb célkitűzései - az identitáserősítés és a külhoni magyarok szülőföldön való boldogulásának elősegítése - 2010 óta alapvetően nem változtak, 2014-ben viszont a nemzetpolitikában ráerősítettek a gazdasági jellegű támogatásokra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.