2018. július 27., péntek

ORBÁN: ERŐIM VÉGÉN VAGYOK, IGAZÁN RÁM FÉR, HOGY AZ AKKUMULÁTOROKAT FELTÖLTSEM

444
Szerző: CZINKÓCZI SÁNDOR
2018.07.27.



A miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel megállapította, hogy az Európai Bizottság napjai meg vannak számlálva, mandátuma jövő év májusában lejár. Ezért a Stop Soros miatt kötelezettségszegési eljárásnak sem tulajdonít nagy jelentőséget, mert szerinte minden, most kezdeményezett döntésük már kifutott az időből. Orbán Viktor szerint addig azt a módszert kell megtalálni, „hogyan lavírozzunk, evickéljünk" el a jövő év májusáig”.

Az Európai Bizottság mostani munkáját ahhoz hasonlította, mint amikor a biológiai kísérleteknél a „béka combja még egyet-egyet rándul”, de szerinte ennek már nincs jelentősége. Azt mondta, hogy az EP-választások után olyan Bizottságnak kell alakulnia, ami a pénzt nem a migránsokra, hanem az európai emberekre költi.

A világ egyik legstabilabb országának nevezte politikai szempontból Magyarországot, mert szerinte nincs egyetlen olyan ország sem, ahol egy kormány háromszor egymás után tudott volna kétharmados többséggel nyerni.

A politikai stabilitás előnyét pedig be lehet váltani, világossá lehet tenni a világban, hogy a magyar kormány politikája kiszámítható. Kijelentette, hogy a befektetők is tudhatják, hogy a politika felől nem terheli kockázat vállalkozásaikat. A jövő évi költségvetésről azt mondta, hogy amíg kereszténydemokrata kormánya van az országnak, a nyugdíjak vásárlóértéke megmarad.

Orbán beszélt arról, hogy szerinte az amerikaiak ugyanúgy beavatkoznak más országok belügyeibe, ahogyan a jelek szerint az oroszok is beavatkoztak az amerikai elnökválasztásba. Példaként a külföldről támogatott civil szervezeteket és Soros Györgyöt hozta fel. Steve Bannon európai mozgalmáról azt mondta, hogy most valaki meg akarja mutatni, hogy Amerika nem csak liberálisokból áll. Sok sikert kívánt a volt főstratégának, hogy Amerikának ne csak a liberális, hanem a konzervatív oldalát is látni lehessen.
Kifáradt

Hétfőn veszi ki az éves szabadságát. Azt mondta, Nem szereti azokat a politikusokat, akik arra panaszkodnak, hogy nehéz a munkájuk. „Hát ha nehéz, akkor keressenek másikat, nem kötelező képviselőnek vagy miniszterelnöknek lenni. De az igazság az, hogy most elfáradtam, hosszú volt a mögöttünk hagyott egy év” - mondta. Egyrészt a migráció és a nemzetközi nyomás fárasztotta le, másrészt kellett futnia egy diplomáciai kört, „másfelől van mögöttünk egy erőteljes választási kampány, azt csak meg kellett valahogy nyerni, oda kellett tennie az embernek magát”, utána át kellett alakítani a kormányt, és még a költségvetést is össze kellett rakni.

Az erőim végén vagyok, tehát igazán rám fér, hogy az akkumulátorokat föltöltsem. Ez nem mindig látszik egyébként, mert a miniszterelnöknek az a dolga, hogy fitt, jókedvű, és egészséges ember benyomását keltse, de ez nem mindig van így, és amikor az ember fárad, akkor türelmetlen.

Ahogy kezd az ember türelmetlen lenni, akkor gyorsan el kell menni, ha mód van rá, szabadságra, mert a politika végül is arról szól, hogy az emberek ügyeivel foglalkozunk, és azt türelmetlenül nem lehet tenni. Az emberekhez kell a legnagyobb türelem, azt elhiheti nekem. És az emberek ügyeihez is ilyen türelem kell, és ha ez elfogyott, akkor azonnal pihenő, akkumulátortöltés, felfrissülés, és aztán majd augusztus végén, szeptember elején kezdjük újra
”.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.