2018. július 28., szombat

ORBÁN MINDEN PROBLÉMÁT MEGOLDOTT MAGYARORSZÁGON, HIRTELEN SZŰK LETT AZ ORSZÁG

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2018.07.28.


Elemelkedett beszédet mondott a magyar miniszterelnök Tusványoson, amiben mindössze egy-két üzenetet küldött a magyar választóinak, akiknek mindössze egy darab sorosozással kellett beérniük. 

Orbán Viktor tusványosi beszédét mindig hatalmas várakozások előzik meg, hiszen itt szokta bejelenteni az aktuális politikai irányvonalát (mint pl. az illiberális Magyarország eszméjét). Aki nagy bejelentésekre várt, annak csalódnia kellett: Orbán nagyrészt külpolitikai elemzésekkel, világpolitikai összefüggésekkel foglalkozott, a híveinek be kellett érnie pár migráncsozással és mindössze egy darab soroszással.

Mindebből az látszik, sőt, Orbán Viktor explicit ki is mondta:

Magyarországon már megszilárdult a rendszer és a miniszterelnök most a külpolitikai kérdésekre koncentrál.

Értsd: nem kell többet attól félnie, hogy a hatalmát bárki is veszélyezetetné, ezért azt kiterjesztheti az ország határán kívülre is. Víziójában megvalósul a Kárpát-medencére, majd később Közép-Európára együttműködése 2030-ra, a magyarság vezetésével.

A miniszterelnök a beszédét két részre osztotta: a „békésebb vizekre” és a harcosabb témákra. A békésebb vizeken Orbán világpolitikai elemzéssel fárasztotta a tusványosi hallgatóságát és a királyi tévén őt követőket. A harcosabb megszólalásaiban hitet tett a keresztény-illiberális állam, a hagyományos családmodell és a konzervatív értékek mellett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.