2018. augusztus 10., péntek

A NER MŰKÖDÉSÉNEK ISKOLAPÉLDÁJA - A POLITIKAI LOJALITÁS MINDENT FELÜLÍR

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2018.08.09.


Volt idő, amikor a szakértelem csak egy trükk volt, a legfontosabb állások betöltéséhez nem hozzáértésre, hanem megfelelő - munkás-paraszti – származásra vagy kis, piros könyvre volt szükség. Ma más világot élünk: piros helyett narancssárga párttagsági kell.

Nem ez az első és biztosak lehetünk abban is, hogy messze nem az utolsó – mégis remekül példázza a NER, az orbáni, roppant demokratikus és keresztényi rendszer működését. A történet főbb pontjai ismertek már - a legfontosabbról pedig viszonylag pontos elképzeléseink vannak. De ha kicsit módosítunk a narratíva idősíkján, mindjárt világosabb képet kapunk.

A korszerű tanításért és oktatási körülményekért kiálló pedagógusok és diákok kockás inges akcióiban 2016-ban a Debreceni Ady Endre Gimnázium több munkatársa és tanulója is letette a voksát a kormány oktatáspolitikájával szemben. Ugyan az iskola testületileg semmilyen akcióban nem vett részt, de nem is követte retorzió a vezetés részéről a kockásingesekhez csatlakozókat. Ennyi már bőséggel elegendő volt a hatalomnak ahhoz, hogy az akkor már 14 éve a város, a diákok és szüleik, valamint a szakma által támogatott iskolavezetést csuklóztatni kezdjék. Kósa városában ilyen sorosista elhajlóknak nincs helye!...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.