2018. augusztus 16., csütörtök

AKKOR MOST HAZAREPÜLÜNK MAGYARORSZÁGRA NYARALNI

INDEX 
Szerző: JOÓB SÁNDOR
2018.08.16.


Minden nyáron rengeteg olyan magyar nyaral Magyarországon, akik már nem itthon élnek. Ők már hozzászoktak egy másik ország közállapotaihoz, szolgáltatási színvonalához, így sokszor a külföldi turisták szemével is szemlélik Magyarországot, és jobban észreveszik egykori hazájuk előnyeit és hátrányait, fejlődését és elmaradását. Arra kértük őket, írják meg tapasztalataikat. Szigorúan szubjektív beszámolók következnek a nyugati árakról és a balkáni kiszolgálásról, Budapest fejlődéséről és szürkeségéről, az üzletek és a hivatalok színvonaláról és az itthon maradottak panaszáradatáról.

Ha nem a szülővárosába megy, akkor nyaralásnak érzi az itthoni létet, írta nekünk Levente Londonból. "Otthon, Kazincbarcikán és Salgótarjánban nem nyaralás van, az ott a valóság a sok szembejövő problémával, amiket ha ott vagyunk, akkor próbálunk segíteni megoldani vagy legalább tanácsot adni. Minél hosszabb ideje élünk külföldön, annál inkább érezzük magunkat aliennek otthon. Mi is változunk, az otthoniak is, és kicsit kimaradunk egymás életéből, így lassan, de kicsit távolodunk egymástól."

Néha nem könnyű az itthon töltött néhány hétbe mindent belezsúfolni, írta a szintén Londonban élő Eszter. "Gyermekkorunk nyaralóhelyeire visszatérni a gyerekeinkkel elképesztő érzelmi hullámvasút, ők is, mi is nagyon élvezzük, mesélünk nekik a régi dolgokról, majd együtt realizáljuk a változásokat! Ez a része nyilván mindig fantasztikus, de a sok jövés menés miatt magunkkal foglalkozni, valójában pihenni és leereszteni nem tudunk. Mindenki nagyon ráérős amikor előre próbálunk egyeztetni időpontokat,de aztán mikor már itthon vagyunk és nem fér bele több, akkor mindenki megsértődik és erőszakoskodik. Pont ma kezdték mondogatni a gyerekek, hogy hiányzik már nekik London, a lakásunk, a szobájuk, a suli, a saját kis kiegyensúlyozott életünk."...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.