2018. augusztus 6., hétfő

AMIKOR A NEMZETI KATASZTRÓFA OKAIT PRÓBÁLJUK VISSZAFEJTEN, MAJD IDE KELL VISSZANYÚLNI

KOLZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.08.06.


...Egyébiránt az óvodai nevelés országos alapprogramjának nemrég elfogadott módosítása értelmében szeptembertől már az óvodákban is hangsúlyosabb feladattá válik a nemzeti identitástudat erősítése. Kásler professzor nem tétlenkedik az alufóliasisakba szorult fejével, már az óvodákban is megkezdik a keresztény-nemzeti alapú nevelést. Kell is ez, mint egy falat kenyér, csak egy apróbb bökkenő van megint a pátosz mögött. Mármint azon túl, hogy megint érthetetlen, a „keresztény értékeket” miért nem a vallási intézményekben tolják, és miért erőltetik az önkormányzati, „világi” óvodákban. Szóval a pátosz mögött az van, hogy az illetékeseket már megint senki nem kérdezte, velük senki nem egyeztetett, hanem gondoltak egyet, és megcsinálták. Pedig kurva jó lett volna, ugyanis úgy tűnik, ezt a túlmozgást semmi nem indokolta: a nemzettudat kérdésköre eddig is jelen volt az óvodákban, ahogy a népmesék, népdalok is fontos szerepet kaptak a pedagógiai programokban, kár volt a hülyeséget túlpörgetni. Bezzeg a Digitális Oktatási Stratégia óvodai vonatkozásából semmi nem jelent meg ezekben a módosításokban, pedig az óvodai nevelés korszerűsítése szempontjából annak valóban lett volna értelme. Ehhez képest erőltetik ezeket az agyatlan, dohos, avítt, múltbarévedő szarságokat, a világ meg elrohan mellettünk. Amikor a nemzeti katasztrófa okait próbáljuk visszafejteni, majd ide kell visszanyúlni: hátrafelé nyilazó nemzettudat versus digitális oktatás.

Mindeközben, ha már Kásler és az ő zsenialitása (az elődjét hagyjuk, mert bicskanyitogató még az emléke is): évente ötezer ember hal meg Magyarországon vastagbéldaganat következtében, az országos szűrőprogram indulása azonban tavaly óta húzódik. Korábban felmerült, hogy a jelentős csúszás miatt vissza kell adni a támogatásnak szánt EU-s milliárdokat is. A szakma egyelőre nem tudja, mikor kezdődhetnek a tervezett vizsgálatok, pedig ezzel életeket menthetnének. Értem én, hogy az 5000 emberi élet eltörpül a kétharmadhoz képest, de kibaszott 6,57 milliárd forintos EU-s támogatás áll rendelkezésre és egyszerűen basznak rá elindítani a programot. Pedig évente már körülbelül tízezer embernél diagnosztizálnak vastagbélrákot, és ötezren meghalnak a daganatos betegség miatt. Ezzel az EU-ban az első, világszinten pedig a negyedik Magyarország a vastagbélrák okozta halálozás listáján. Gondolom, Soros avatkozott bele már megint a belügyeinkbe, mert arra gondolni sem merek, hogy az a pénz már csak papíron létezik.

Nem baj, hülyeségekkel nem kell foglalkozni, fő, hogy a 2Rule nevű Mészáros-féle nemzetimagyar sportmárka hasít, és irigykedés helyett ennek örülni kell. A Puskás Akadémia, a Haladás és a Diósgyőr után a tiszakécskei Duna Aszfalt TVSE sem tudott ellenállni a közpénzen hízó új magyar csodának. Apró jelentéktelenség, hogy a másodosztályban futballozó csapat Szíjj László NER-oligarcha tulajdonában van, aki tök véletlenül Mészáros Lőrinc közeli munkatársa. A tehetség körbeér, én mindig mondtam.

Nem tétel, de azért iderakom: miután kiderült, hogy több fideszes és független polgármester, volt államtitkár, miniszteri rokon és elítélt bűnöző is részesült a falusi szálláshely építésére osztogatott európai uniós milliárdokból, az sem maradt titokban, hogy Hernádi Zsolt Mol-vezér cége is brüsszeli pénzből építhet szálláshelyet. A csávó érdekeltsége egy korábbi brüsszeli tenderen nyert 40 millió forintot. Én mondtam, nem tétel, de azért mégis. 40 milliónként is szét lehet verni egy országot. Szóval az agrártevékenységgel foglalkozó Gete Völgye Zrt. pályázatáról március végén döntöttek. A pénzből a kormányközeli üzletember vállalkozása „egyéb szálláshelyet alakíthat ki a Nagy-Gete hegy lábánál”. A projekt összköltsége meghaladja a 80 millió forintot, aminek a felét az Európai Unió állja. Gratulálok, minden guruló fillérért le kell hajolni!
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.