2018. augusztus 7., kedd

HIHETETLEN, MENNYIRE MÉLYEN VAGYUNK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.08.07.


Jó reggelt kívánok! Kedd van, mert ez az élet rendje, hogy hétfő után kedd jön, de bevallom, ma reggel sem lesz könnyű megtalálni a megfelelő szavakat mindarra, ami történik ebben az országban. Kezdjük onnan talán, hogy – mint arról a Népszava értesült – a (lopott pénzből működő) Magyar Idők megszűnésével indítja újra a pártállam a Simicska kezéből kicsavart Magyar Nemzetet. Ha őket kérdezzük, nekik a HírTv lemészárolásához sincs semmi közük. A lap által idézett forrás szerint

"a politikai napilapok piaca olyan kicsi Magyarországon, hogy nem lenne semmi értelme megtartani a Magyar Időket",

a két napilap ugyanis innentől kezdve óhatatlanul is versenytársává válna egymásnak. Folyamatosan próbálok (nem mindig sikerül) olyan cizelláltan fogalmazni, ahogy tőlem kitelik, de mindig ökölbe szorul az utolsó hajszálam is, amikor médiapiacról és versenyről esik szó. Márminthogy miben versenyeznének ezek a lapok? Abban, hogy hova lehet több közpénzt becsatornázni? A Magyar Időkről mai napig nem tudjuk, hogy hány példányszámban fogy, úgyhogy szerintem semmi másról nincs szó, mint hogy azt elvtársak is belátták: hiába teszik rá az enyves kezüket mindenre, annyi betanított erkölcsi gerincferdülést nem tudnak összekapirgálni, amennyi egy újabb pártújság működtetéséhez szükséges. Szóval most bezárják a Magyar Időket és abban reménykednek, hogy miután (az informátor állítása szerint)

"a Magyar Nemzet még mindig sokkal erősebb márka, mint amilyenné a Magyar Idők válni tudott",

ez utóbbi alkalmazottai majd a Magyar Nemzet hátán nagyobb sikereket érnek el az olvasottság tekintetében. Szép munka. Mutatok is egy példát a minőségi újságírásra, amit a Magyar Időknél tolnak: Demszkynek és Hellernek édes a pihenés. Továbbfejlesztett változatban – Megcsinálta: Demszky Gábor elvitte Heller Ágnest is a nászútjára (via Origo) Én azt hittem, hogy bizonyos Füssy Angéla asszonyság penetráns produkcióit elég nehéz lesz mostanság überelni, de mindig pofára esek ezzel az antropológiai optimizmusommal. Ha van valaki, aki meg tudja magyarázni, hogy ezek az ordenáré, személyeskedő, minősítő, a gazda politikai ellenségeinek vélt közszereplőket gyalázó, öncélú gánymunkák milyen célt szolgálnak, világosítson fel engem is.

Kétségtelen, hogy még ezekhez képest is van lejjebb, és azt a mélységet is lazán hozta a Matolcsy-kézben lévő, szebb napokat látott Origo, amennyiben a rasszista kreténség olyan sötét bugyrába érkeztek meg tegnap, amit én még 3-4 évvel ezelőtt is elképzelhetetlennek tartottam, pedig már akkor is minden jel ebbe az irányba mutatott. Ímhol a szolgamédia munkatársának felháborodnivalója:

Sokáig kell keresniük a Kinder csokoládé rajongóinak kedvenc édességüket Németországban a polcokon, ugyanis a jól ismert szőke kékszemű fiú helyett újabban színes bőrű kisfiúval reklámozzák a népszerű csokoládét. Megint lecsapott a “píszí-kommandó”.

Tehát a salakmédia abból ír cikket és arra felfűzve gyalázza a multikulturalizmust, hogy a futballvébére készült egy limitált kiadás ebből a csokiból, amelyen – és cikkíró picsanéni be is applikálja mesterművébe a bizonyító erejű fotót – amelyen a német válogatott futballistái láthatók gyerekként. Hallatlan, felháborító, gyalázat hogy ezek között van egy színesbőrű gyerek is. Egyszerűen elborzasztó, hogy a németek már ilyen formában hódolnak be a multikulturalizmusnak. Picsanéni mindössze azt az aprócska tényt felejti el közölni az olvasóival, hogy a fekete kisgyerek Jerome Boateng, német válogatott labdarúgó, aki 1988-ban az akkori Nyugat-Berlinben született, és aki már volt egyszer a Kinder csomagolásán, a 2016-os eb idején, és idén pont úgy mint két éve, a német válogatott többi tagjával együtt szerepelt. Hihetetlen mélyen vagyunk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.