2018. augusztus 7., kedd

ISKOLAI DIÁKCSÍNYNEK INDULT, SZÖVEVÉNYES BŰNÜGYET KREÁLTAK BELŐLE

444
Szerző: ÁCS DÁNIEL
2018.08.07.


- Egy szekszárdi gimnáziumban lassan egy éve diákcsínyek borzolják a kedélyeket. 

- Viccnek indult a tanárokon való gúnyolódás, de aztán iskolai kihallgatás, rendőrségi eljárás, bírósági tárgyalás, mostanra pedig gyámhivatali ügy lett az esetből.

- A csínytevő elleni nyomozással párhuzamosan igazgató-választás zajlott az intézményben.

- Egy diáknak távoznia kellett a gimnáziumból.

Ákost, a Szekszárdi Garay János Gimnázium tanulóját 2017. október 9-én a hatodik órában behívatták az igazgatói irodába, ahol Heilmann Józsefné igazgató, Rajos Judit igazgatóhelyettes és Ákos osztályfőnöke, valamint az iskola rendszergazdája várták. A 11.-es diákot körbeülték és szabályosan kihallgatták. Ugyanis Ákos a hétvégén tanárokkal kapcsolatos gúnyos képeket osztott meg saját Facebook-oldalán. Például az egyik pedagógust Dr. Bubóhoz hasonlította. Ákos a képeket egy órán belül leszedte az oldaláról, és az igazgatói irodában bocsánatot kért a képek miatt.

A bukás

De az iskola igazgatóját nem is annyira a képek érdekelték, mint a Youtube-ra hónapokkal korábban feltöltött két gúnyos videó. Ezek mémek voltak, amik A bukás című film egyik jelenetét dolgozták át. A hitleres videó unalomig ismert az interneten, milliónyi változata terjed. A régi poén lényege, hogy a dührohamot kapó Hitler vagdalkozásai alatt átírják a feliratokat, mintha azért kelne ki magából, mert elfogyott a Túró Rudija vagy megbukott egy vizsgán, elvesztett egy focimeccset vagy egy parlamenti választást...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.