2018. augusztus 28., kedd

ITT A HOSSZÚ HÉTVÉGÉK NAPTÁRA! - NAGYOKAT LEHET PIHENNI AZ IDÉN, DE A KÖVETKEZŐ ÉV ROSSZABB LESZ

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.08.28.



Érdemes kalkulálni azzal, hogy az idei utolsó negyedév minden hónapjára esik (van, amelyikre kettő is) hosszú hétvége. Decemberben 3 napot kivéve 11 napos szabadság csíphető ki. A következő évben ez az időszak sem lesz ennyire jó, de emellett extra (tehát átrendezéssel kialakított) hosszú hétvége is csak egy lesz.

Örülhetnek a hazai turizmus szereplői, az év utolsó hónapjaiban ugyanis kivétel nélkül akad hosszú hétvége. A tapasztalatok szerint pedig ez fellendíti a hazai szálláshelyek forgalmát. Az idén júniusban – mint arról korábban beszámoltunk – a pocsék idő mellett valószínűleg a hosszú hétvége hiánya is visszavetette a SZÉP-kártya forgalmát. Októberben, novemberben és persze decemberben sem lehet azonban majd ilyesmire hivatkozni. Az év utolsó hónapjában 3 napot kivéve 11 napos szabadság csíphető ki.


Az idei év egyébként is kitűntetett ilyen szempontból. A 2018-ashoz hasonló év utoljára 2012-ben volt. Akkor azonban még a mostaninál is több, összesen nyolc hosszú hétvége volt, a pihenőnapok ledolgozása pedig öt hétvégét rövidített meg. Rekordhosszúra a karácsony 2013-ban sikeredett, akkor hat napot lehetett egyben élvezni munka nélkül. Az idei, összesen hét hosszú hétvége mellett csak három lett rövid...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.