2018. augusztus 7., kedd

MINDENÁRON IGAZGATÓ AKART LENNI, A BÁNKI DONÁTÉ ELŐTT A KATONA JÓZSEF VEZETÉSÉNEK A LEFEJEZÉSÉBEN IS RÉSZT VETT A MINISZTÉRIUMI ELLENŐR

168 ÓRA ONLINE
Szerző: BÍRÓ VERONIKA
2018.08.07. 


A Katona József vezetőségét ugyanazzal a módszerrel váltották le, mint amilyennel nemrég a Bánki Donátét is. A két ügyben mostanáig a legkonkrétabb vád az, hogy a Bánki Donát volt igazgatója megsértette a NER-t.

Korábban egy másik iskolába vezetésére is pályázott Madaras Attila, a Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola frissen kinevezett igazgatója. A 168 Óra értesülései szerint a Bánki Donáthoz hasonlóan 2017-ben a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum (BGSZC ) másik iskolájában is névtelen feljelentést követően indultak vizsgálatok. A BGSZC Katona József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Felnőttképzési Gimnáziuma igazgatója az ellenőrzések után távozott, helyettesét felmentették, közalkalmazotti jogviszonyát megszüntették.

A minisztérium ellenőrzésében részt vett Madaras Attila, aki ezután 2018-ban pályázott a vizsgált iskola igazgatói pozíciójára. A nevelőtestület elutasította, igazgatónak Horváth Béla, a BGSZC főigazgatója az egyik igazgatóhelyettest, Nagy Beátát nevezte ki. Madaras Attilának a centrum másik intézményében találtak helyet.

Amint arról a 168 Óra elsőként beszámolt, a Bánkiban idén májusban kezdődött egyfajta boszorkányüldözés, egy névtelen feljelentést követően vizsgálatok indítottakk az iskolában, a három igazgatóhelyettesből kettőt és az iskola igazgatóját felmentették, közalkalmazotti jogviszonyukat is megszüntették. A nevelőtestület kérte Horváth Bélát, hogy konkrétan indokolja meg a felmentéseket, de ahogy a felmentést követő értekezletről beszámoltunk, konkrétumok nem hangzottak el. A főigazgató adminisztrációs hiányosságokra hivatkozott, de azt nem árulta el, hogy milyen hiányosságokról van szó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.